A Semmelweis Egyetem I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája március 25-én a Semmelweis Egészség Napok következő állomásán „Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig” címmel várja az érdeklődőket.  Az online rendezvényen a legfontosabb gyerekbetegségek mellett szó lesz a kicsik egészséges táplálásáról, illetve újraélesztési és mozgásfejlesztési bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

A március 25-i rendezvényre összesen húsz prezentációval, illetve ezekhez kapcsolódó konzultációs lehetőséggel, mozgásfejlesztési és újraélesztési bemutatóval készülünk, közösen az I.sz. Gyermekgyógyászati Klinikával.  Szakembereink elmondják többek között, hogy mit látnak és éreznek az újszülöttek életük első óráiban, hogyan élhetnek teljes életet a gyerekek cukorbetegként, mi a különbség a sima hasfájás és a gyulladásos bélbetegség között, mi történik a gyermeksürgősségi osztályon, vagy éppen milyen vitaminokra van szükség az egészséges fejlődéshez. Mindezeken túl a gyermekkori májbetegségekről, a májátültetésről és az éjszakai légzéstámogatásról szóló előadások is helyet kaptak a programban.

Választ kaphatnak a szülők arra is, hogy mire figyelmeztet a csecsemősírás, vagy, hogy mire jó és mire nem a kálcium, kell-e húst enniük a gyerekeknek ahhoz, hogy ne legyenek vérszegények. A korai daganatok felismerésének fontosságára éppúgy felhívják majd a figyelmet, mint a gyermekkori mozgásszervi betegségekre, vagy a gyermekkori elhízás elkerülésére, és az egészséges étrend szerepére.

Gyógytornászok vezetésével a csecsemők mozgásfejlődését is végigkísérhetik az anyukák, és babáikkal a képernyő előtt csatlakozhatnak is a bemutatóhoz, a gyermekkori mozgásfejlesztés érdekében pedig olyan speciális tornagyakorlatokat mutatnak be a szakemberek, amelyekkel a kisiskolások is megtanulhatják a helyes testtartást akár a számítógép előtt, akár az iskolapadban ülnek.

Csecsemő- és gyermek alapszintű újraélesztési bemutatót is láthatnak az érdeklődők, és azt is megtudhatják, miért kell másképpen végezni egy felnőtt és egy gyermek mellkasi nyomását.

A részletes program és a regisztráció ide kattintva elérhető.