Tisztelt Kolléga!

A súlyos COVID-19 betegek kezelésének jelenleg leghatékonyabb módja a plazmaterápia, amely életeket menthet. A szérum kizárólag a gyógyult betegek véréből állítható elő, ezért kulcsfontosságú, hogy közülük minél többen vegyenek részt plazmaadáson. Kérjük, ha Ön átesett a COVID-19 fertőzésen, adjon vérplazmát az új betegek gyógyítása érdekében. Első alkalommal minden jelentkezőtől 1 kémcsőnyi vért vesznek le, ennek vizsgálata után pedig külön értesítik azokat, akik a vérükben található ellenanyag szintje alapján alkalmasak plazmaadásra.

A Külső Klinikai Tömb parkolójában az alábbi időpontokban várják előzetes vérvételre az egyetem azon dolgozóit és hallgatóit, akik korábban már átestek a fertőzésen:
– 2020. október 6. (kedd), 11 és 14 óra között
– 2020. október 8. (csütörtök), 9 és 12 óra között
– 2020. október 12. (hétfő), 12 és 15 óra között
Keresse az OrthoSera szűrőbuszait (bejárat a Központ Betegellátó Épületen keresztül, amelynek címe: Budapest 1083, Üllői út 78.)

Kérjük, ha Ön még nem esett át a fertőzésen, segítsen a plakátunkat eljuttatni minél több érintetthez: https://semmelweis.hu/hirek/files/2020/10/SE-verplazma-donacio-plakat.png

Köszönjük segítségét!