Magyar orvosegyetem születik!” 

Az elkövetkezendő két hónapban a 2-es, 3-as és 4-es metró szerelvényein 40 tabló mutatja be a Semmelweis Egyetem történetét, és jövőbe mutató terveit, gyógyító tevékenységét. A tárlat az egyetem 250. tanévének alkalmából nyílt meg.

A Semmelweis Egyetem hazánk legrégebbi orvosképző intézménye, melyben szeptember 1-jén elindult  a 250. tanév. Az alkalomból készített kiállítás fotókkal illusztrált tablókon ismerteti meg a metrón utazókkal az egyetemet, mely több, mint 11 ezer hallgatójával Magyarország egyedülálló orvos- és egészségtudományi szakegyeteme, egyben az egyik legnagyobb egészségügyi intézmény, ahol jelentős kutatás-fejlesztési tevékenység is folyik.

A tablók bemutatják a kezdeteket, így azt, hogy miként rendelkezett Mária Terézia 1769. november 7-én az orvoskar elindításáról. A plakátot érintik azokat az orvos-egészségtudományi eljárásokat, melyek Magyarországon a Semmelweis Egyetemről indultak, és megmutatják azokat a történelmi érdekességeket, mely időszakokhoz kiváló, itt munkálkodó, kutató, gyógyító tudósok nevei fűződnek. Külön tábla szól a megújult orvosképzésről, a jövőt jelentő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről, a gyógyításban használt korszerű technológiákról, melyek a szakterület vezető intézményévé teszik a Semmelweis Egyetemet.

Galéria

4kép