Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, a Penny Market Magyarország, valamint az ALD Automotive Magyarország Kft. támogatásával, összesen 12 millió forint értékben sikerült új életmentő műszereket beszereznünk. Köztük egy speciális vérmentő készüléket, mely csillapítja a súlyos műtétek (daganatok, érfejlődési rendellenességek) esetén keletkező vérveszteséget, és visszaforgatja a gyermek saját vérét a keringésbe. Ezen felül klinikánk műtője gyarapodott még 2 db vérmelegítő készülékkel is, melyek lehetővé teszik, hogy az életmentő vérátömlesztéseket gyorsabban lehessen kivitelezni.

A II. sz. gyermekgyógyászati Klinika épületegyüttesében kezeljük az ország minden második leukémiás, illetve daganatos betegét. A speciális betegellátás különleges igényeket követel meg dolgozóinktól, melyeknek igyekszünk tudásunk legjavát adva, a legmodernebb orvosi eszközök segítségével megfelelni. Ezek az új berendezések, jelentős mértékben könnyítik a sebészeti beavatkozásoknál alkalmazható vérmentést.

Köszönjük a Penny Market Magyarország, Uniper Hungary Kft., ALD Automotive Hungary, Bud A Tej Gasztro Bt., Siemens Magyarország, XII. Jótékonysági pókerverseny játékosai, és magánszemélyek  önzetlen támogatását, akik adományaikkal segítették az életmentő műszerek beszerzését!

Galéria

3kép