Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, a Penny Market Magyarország, valamint az ALD Automotive Magyarország Kft. támogatásával, összesen 12 millió forint értékben sikerült új életmentő műszereket beszereznünk. Köztük egy speciális vérmentő készüléket, mely csillapítja a súlyos műtétek (daganatok, érfejlődési rendellenességek) esetén keletkező vérveszteséget, és visszaforgatja a gyermek saját vérét a keringésbe. Ezen felül klinikánk műtője gyarapodott még 2 db vérmelegítő készülékkel is, melyek lehetővé teszik, hogy az életmentő vérátömlesztéseket gyorsabban lehessen kivitelezni.

A II. sz. gyermekgyógyászati Klinika épületegyüttesében kezeljük az ország minden második leukémiás, illetve daganatos betegét. A speciális betegellátás különleges igényeket követel meg dolgozóinktól, melyeknek igyekszünk tudásunk legjavát adva, a legmodernebb orvosi eszközök segítségével megfelelni. Ezek az új berendezések, jelentős mértékben könnyítik a sebészeti beavatkozásoknál alkalmazható vérmentést.

Köszönjük a Penny Market Magyarország, Uniper Hungary Kft., ALD Automotive Hungary, Bud A Tej Gasztro Bt., Siemens Magyarország, XII. Jótékonysági pókerverseny játékosai, és magánszemélyek  önzetlen támogatását, akik adományaikkal segítették az életmentő műszerek beszerzését!

Dr.Bakó Katalin, Takácsné Stalter Judit, Dr. Kovács Gábor, Drakopoulos Pécsi Judith, Kövesdán Balázs, Koller-Nagy Annamária

Galéria

3kép
Speciális vérmentő készülék
Műtőnk legújabb műszere