Rekordszámú jelentkezéssel újraindult a Semmelweis Egészség Napok programsorozat, melyet a járványügyi helyzet miatt márciusban el kellett halasztanunk, most rendhagyó módon, a virtuális térben Zoom-on keresztül találkoztunk az érdeklődőkkel június 25-én délután 16:00-20:00 óra között.

Fókuszban a gyermekkori betegségek kialakulása, azok megelőzése állt, részletesen kitérve a kezelési lehetőségekre. Előadóink érdekes bemutatókkal, interaktív tanácsadással, hasznos kisfilmekkel készültek: beszélgetést hallhattunk a gyermekkori mozgásszervi betegségek kialakulásáról, az időben megkezdett kezelések fontosságáról. Figyelemfelkeltő előadásban érintettük a cukorbetegség kialakulását, kitérve a diabétesszel való együttélés szabályaira. Betekintettünk a kromoszómák varázslatos világába, beszélgettünk az allergiáról, annak felismeréséről, kerestük a választ a „mire NEM jó a kálcium?” kérdésre. Több előadásban is fókuszáltunk az egészséges életmód jótékony hatásaira, kiemelve az „okos tányér” használatát, foglalkoztunk a gyermekek egészséges fejlődése és a húsfogyasztás közti összefüggésekkel. Hasznos információkat osztottunk meg a járványok elleni védekezésben fontos szerepet betöltő vitaminok fogyasztásával kapcsolatban. Fontos előadások hangzottak el a gyermekkori daganatok korai felismerésének és kezelésének lehetőségeiről. Klinikánk gyógytornászai különleges program keretében a képernyők előtt speciális gyakorlatsorok bemutatásával segítették eloszlatni a szülők kételyeit, a kisgyermekkori mozgásfejlődési zavarok, megfelelő mozgással történő javításának lehetőségeiről. Dr. Zacher Gábor toxikológus lebilincselő előadásában a kábítószerhasználat veszélyeire hívta fel az érdeklődők figyelmét. Az előadások kiválóan felépítettek, a laikus résztvevők számára is jól érthetőek voltak, a bemutatókat követő online konzultációk alkalmával minden érdeklődő hasznos információkkal gazdagodhatott.

Köszönjük előadóinknak az együttműködést, az érdeklődőknek pedig az aktivitás, mellyel segítették közös sikerünk elérését!

Dr. Kovács Gábor klinikaigazgató

Galéria

5kép
Prof. Szabó András egyetemi tanár
Dr. Horváth Klára, Dr. Mudra Katalin szakorvosjelöltek