A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika mindig is elhivatott volt a beteg gyermekek legmagasabb szintű ellátásában. Az immár 135 éves épületegyüttesben kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos kis betegét. A speciális betegellátás olyan különleges, egyedi orvosi műszerpark meglétét követeli meg, melynek beszerzése adományozóink segítése nélkül nehezen valósulhatna meg.

Az elmúlt napokban az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány adományának köszönhetően új, modern, minden igényt kielégítő sürgősségi műtőasztal került klinikánk sebészeti műtőjébe.

A berendezés egyedi funkciójának köszönhetően, működés közben röntgensugárral átvilágítható, így a korábbiaknál jóval pontosabb képet ad a beteg testéről. Moduláris szerkezete számos beállítást tesz lehetővé, hét részig osztható, egyszerű és rugalmas fekvőfelülete lehetővé teszi az anatómiailag leghelyesebb betegelhelyezést. A műszer igazodik a gyermekek méreteihez, 0-120 kg-ig kifogástalanul működik, kiegészítő berendezései is jól funkcionálnak és maximális flexibilitást biztosítanak a gyermeksebészi műtétekhez. Kényelmes kezelhetőségével, rozsdamentes, nemesacél kialakításával teljes mértékben megfelel a műtőben megkövetelt legmagasabb követelményeknek.

Köszönjük az Alapítvány nagylelkű felajánlását!

 

 

Galéria

2kép