Az országosan kiterjedt Bach Fesztivál keretében ingyenes gyerekprogramokkal és koncerttel, várják az érdeklődőket  2020. március 20-án (pénteken) 16:00 órától, az Állatkertbe. A fesztivál szervezői, a programot a krónikusan beteg gyermekeknek szánják.
A „Gyerekek a gyerekekért” program keretében, a zeneszerető szervezők évek óta igyekeznek minél több emberrel megismertetni, és megszerettetni Johann Sebastian Bach lélekemelő zenéjét. Koncertjeik rendhagyó helyszínein (eldugott falvakban, metro aluljárókban, piacokon, nagyvárosok főterein) céljuk mindig ugyanaz: becsalogatni az embereket a klasszikus zene világába.
A március 20-i koncert is egy a rendhagyó helyszínek közül: az Állatkerti Varázshegy-Csillagtér-nél várják az érdeklődőket, ahol az előzően regisztrált résztvevők már 15:00 órától látogathatják az Állatkertet, majd 16:00 órától a Budapesti Zeneiskolák (Józsefvárosi Zeneiskola – gitárzenekar, Fischer Annie Zeneiskola vonószenekara és rézfúvós együttese, Molnár Antal Zeneiskola – fuvolaegyüttes, Hubay Jenő Zeneiskola – klarinét és szaxofonegyüttes, vezényel: Gulyás-Nagy György és Domány István) előadását hallgathatják meg. A esemény háziasszonya: Koltay Anna, az M2 Petőfi TV műsorvezetője.
A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: https://bachmindenkinek.hu/gyerekek-a-gyerekekert/