A jubileumi év folyamán – 2019 szeptember és 2020 június között – a 250 éves Semmelweis Egyetem Semmelweis Egészség Napok néven interaktív, népegészségügyi tematikájú, ingyenes családi programsorozatot indított a nagyközönség részére.

A tíz alkalmas programsorozat harmadik eseményére 2019. november 9-én, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán került sor „Elsősegélynyújtás a családban” címmel, mely rendezvényen a szakemberek a résztvevő laikusok aktív közreműködésével közösen mutatták be, mi a teendő akkor, ha balesetek, hirtelen megbetegedések fordulnak elő közvetlen környezetünkben, fontos az ilyen helyzetekre való azonnali reagálás, hogy megelőzhető legyen a nagyobb baj.Az egész napos rendezvény során számos érdekes programba kapcsolódhattak be az érdeklődők.

A szervezésben az egyetem négy szervezeti egysége, összesen hatvan munkatárs és hallgató vett részt. A programokat az I. sz. és a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Központi Betegellátó Épületben található SBO munkatársai vezették le.

Köszönjük vendégeink érdeklődését, és a résztvevő kollégák munkáját!

Galéria

7kép