Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. szeptember 25.
539080 Összes oltás
 
 
 
Bókay Oltópont
Bókay utca 54. sz. épületben
térkép: https://goo.gl/maps/apyMJp3WWE5KVrkf9
 
Információ a Semmelweis Egyetem oltópontjairól: 
 
A hozzájáruló nyilatkozat 5-11 évesek számára letölthető innen: 
 
A hozzájáruló nyilatkozat 12-18 évesek számára letölthető innen:  
 
Hozzájáruló nyilatkozat 3., emlékeztető oltás beadásához: 
 
 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hol találom a Bókay Oltópontot? Az oltópont az I. Sz. Gyermekklinika  Bókay utca 54. sz. alatti épületében működik. A Bókay u. 53. sz. főépülettől iránymutató táblák jelzik az utat (150 méter). Térképen itt találja.

Mikor van nyitva a Bókay Oltópont?  Nyitvatartásunk: kedden és pénteken: 9-19 óra.
Zárva van hétfőn, szerdán, csütörtökön valamint szombaton és vasárnap. 

Milyen dokumentumokat kell magammal vinnem az oltásra? Személyazonosító okmányát, TAJ kártyáját, ismétlő oltás esetén az előző oltás alkalmával kapott oltási igazolást. 

Vinnünk kell magunkkal a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot vagy az oltóponton is kitölthetjük? Ha van lehetősége kitöltött hozzájáruló nyilatkozattal érkezni, gördülékenyebb az adminisztráció. A belépést követően hozzájáruló nyilatkozatot biztosítunk. 

Kell-e maszkot viselnem az Oltóponton? Igen, orrot és szájat is fedő maszk viselése kötelező.

Kérdéseim vannak az oltással kapcsolatban, kitől kaphatok választ ezekre? Kérjük, elsősorban háziorvosához forduljon a felmerülő kérdésekkel, aki ismeri, nyomon követi az Ön egészségi állapotát. Természetesen munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésre kérdés esetén.

Jelenleg oltanak-e felnőtteket? Oltópontunkon felnőtteket is oltunk. 

Előzetes időpontfoglalás nélkül is kaphatok oltást az oltóponton? Oltópontunkon előzetes időpontfoglalás nélkül is kaphatnak oltást, ismétlő oltás esetén az előző oltás alkalmával kapott oltási igazolást kérjük, hozza magával. 

Kaphat-e 5-11 év közötti gyermekem harmadik oltást? Jelenleg az 5-11 év közötti gyermekek oltási sora két oltásból áll. Bizonyos betegségek esetén azonban, amik gyengült védekezőképességgel járnak, szükséges 3. oltás 12 éves kor alatt is. Ezt minden esetben az oltóorvos dönti el az oltás beadása előtt a hozzájáruló nyilatkozaton szerepeltek alapján és előzetesen egyeztet a szülővel a 3. oltás időpontjáról. Ehhez kapcsolódó konkrét kérdés esetén a bokayoltopont@gmail.com-ra írhatnak.

12-18 év közötti gyermekem harmadik oltására van-e lehetőség a Bókay Oltóponton? Igen, nyitvatartási időben, előzetes időpontfoglalás nélkül várjuk oltásra a gyermekeket. 

Gyermekem megkapta az első oltását, mikor lesz a második oltása? Gyermeke első oltásának napjától számított 21. napon. 

18 év feletti személy második oltásának időpontja mikor van? Felnőttek esetében is az első oltás napjától számított 21. napon.

Gyermekem más oltóponton kapta az első oltását, ahol már nem oltanak, kaphat-e második oltást a Bókay Oltóponton? Igen, nyitvatartási időben jöhetnek az előző oltás alkalmával kapott igazolással. Nyitvatartásunk: kedden és pénteken: 9-19 óra.
Zárva van hétfőn, szerdán, csütörtökön valamint szombaton és vasárnap. 

Hétvégén szeretnénk menni oltásra, lehetséges ez? Jelenleg oltópontunk hétvégén zárva van az OKFÖ utasításának értelmében.

Mennyi időt kell várnunk az oltás után? Az oltás beadását követően 20 perc várakozás szükséges a kijelölt váróteremben.

Az első oltás után COVID-os lett a gyermekem / COVID-os lettem, mikor kaphatja/kaphatom meg a második oltást? Ha az első oltást követően kapja el valaki a COVID-ot, a betegségből történt felgyógyulás után beadható a második oltás, akár a második tünetmentes napon is! A két oltást közti 21. napot azonban ekkor is ki kell várni. 

Mit tegyek, ha gyermekem második oltásának időpontját módosítani szeretném? Amennyiben betegség vagy karantén miatt nem tudnak az eredeti időpontban megjelenni, alapesetben jöhetnek az eredeti időpontot követő pénteken, nyitvatartási időben az előző oltás alkalmával kapott oltási igazolással. 

Hogyan tudom megnézni az EESzT-ben gyermekem oltási dokumentumát? Gyermekük ambulánslapját, zárójelentését, e-receptjeit, oltási igazolását stb. megtekinthetik az EESZT-ben, a „felhőben”. Hogy mindehhez hozzáférjenek, a törvényes képviseletet előzetesen rögzíteni kell valamely Kormányablakban az itt leírt módon. Amennyiben az EESZT-ben rögzített törvényes képviseleti jogosultsággal rendelkezik, úgy Lakossági Portálján keresztül hozzáférhet gyermeke bizonyos EESZT-ben tárolt egészségügyi adataihoz és helyette, nevében digitális önrendelkezési nyilatkozatot is tehet. Ezt a felületre történő belépést követően gyermeke TAJ-számának kiválasztásával teheti meg.

Mi tegyek, ha nem látom gyermekem oltásának dokumentációját az EESzT-ben? EESZT adatrögzítési probléma ügyében kérem, vagy személyesen fáradjon be az oltópontra nyitvatartási időben a gyermek személyazonosító okmányaival és az oltási igazolással, vagy ezeket az dokumentumokat csatolt fájlként küldjék el a bokayoltopont@gmail.com e-mail címre.  Nyitvatartásunk július 1-jétől kedden és pénteken: 9-19 óra. Zárva van hétfőn, szerdán, csütörtökön valamint szombaton és vasárnap.  

Egyéb kérdés esetén kérjük, hogy a bokayoltopont@gmail.com email címre küldje el kérdését (telefonos elérhetőségünk nincs).