Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 15.
530484 Összes oltás
 
 
 
Bókay Oltópont
Bókay utca 54. sz. épületben (bejárat a Tömő utca felől)
térkép: https://goo.gl/maps/rL6nF7PkHGpmG5sn8 
 
Információ a Semmelweis Egyetem oltópontjairól: 
 
A hozzájáruló nyilatkozat 5-11 évesek számára letölthető innen: 
 
A hozzájáruló nyilatkozat 12-18 évesek számára letölthető innen:  
 
Hozzájáruló nyilatkozat 3., emlékeztető oltás beadásához: 
 
 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan tudom az EESzT-ben kiválasztani az Önök oltópontját? Kérjük, válassza ki Budapestet, majd a 1083-as irányítószám segítségével megtalálja a Bókay Oltópontot. 

Hol találom a Bókay Oltópontot? Az oltópont az I. Sz. Gyermekklinika  Bókay utca 54. sz. alatti épületében működik, bejárata a Tömő utca felől van. Itt tudja azonosítani. A Bókay u. 53. sz. főépülettől iránymutató táblák jelzik az utat (200 méter).

Jelenleg oltanak-e felnőtteket? Oltópontunkon felnőtteket is oltunk az EESzT-ben történt időpontfoglalást követően (első, harmadik és negyedik oltásra várjuk a 18 év feletti korosztályt). Amennyiben szabad időpontot nem talál nálunk az időpontfoglaló felületen, az egyetemen további oltópontjairól információt itt talál. Megértésüket köszönjük! 

Résztvesz-e a Bókay Oltópont az oltási kampányokban? Májusban minden péntek oltási akciónap, amikor előzetes időpontfoglalás nélkül is jöhetnek oltásra.

5-11 év illetve 12-18 év közötti gyermekemet az Oltóponton regisztrálhatom-e oltásra?  Oltásra történő regisztráció az oltóponton nem lehetséges, kérjük a hivatalos úton járjon el (EESzT regisztráció és időpontfoglalás).

18 év feletti személyek regisztrálhatnak-e az oltóponton oltásra? Nem, a 18 év felettiek is az EESzT regisztrációt és időpontfoglalást követően kaphatnak oltást oltópontunkon. 

Kaphat-e 5-11 év közötti gyermekem harmadik oltást? Jelenleg az 5-11 év közötti gyermekek oltási sora két oltásból áll. Bizonyos betegségek esetén azonban, amik gyengült védekezőképességgel járnak, szükséges 3. oltás 12 éves kor alatt is. Ezt minden esetben az oltóorvos dönti el az oltás beadása előtt a hozzájáruló nyilatkozaton szerepeltek alapján és előzetesen egyeztet a szülővel a 3. oltás időpontjáról. Ehhez kapcsolódó konkrét kérdés esetén a bokayoltopont@gmail.com-ra írhatnak.

12-18 év közötti gyermekem harmadik oltására van-e lehetőség a Bókay Oltóponton? Igen, az EESzT-ben történő regisztrációt és időpontfoglalást követően. 

Gyermekem megkapta az első oltását, mikor lesz a második oltása? Gyermeke első oltásának napjától számított 21. napon, abban az órában és percben, amikor az első oltásának időpontfoglalása volt. Kivéve, ha központilag ettől eltérő információt kap! Pl. első oltásra előjegyzése volt 2021. december 17-én 13:10-re, akkor a második oltás időpontja 2022. január 7-e 13:10.

18 év feletti személy második oltásának időpontja mikor van? Felnőttek esetében is az első oltás napjától számított 21. napon, abban az órában és percben, amikor az első oltásának időpontfoglalása volt. Kivéve, ha központilag ettől eltérő információt kap! 

Gyermekem más oltóponton kapta az első oltását, ahol már nem oltanak, kaphat-e második oltást a Bókay Oltóponton? Igen, nyitvatartási időben jöhetnek az előző oltás alkalmával kapott igazolással. Nyitvatartásunk: hétfő-kedd: zárva; szerda:12-18 óra; csütörtök: zárva; péntek: 7-19 óra; szombat, vasárnap: zárva. 

Hétvégén szeretnénk menni oltásra, lehetséges ez?Jelenleg oltópontunk hétvégén zárva van az OKFÖ utasításának értelmében.

Időpontot foglaltunk. Aznap, de korábban mennénk az oltásra, lehetséges-e? Kérjük, hogy az EESzT-n keresztül lefoglalt időpontra jöjjenek, hogy elkerüljük a torlódást, sorban állást.

Vinnünk kell magunkkal a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot vagy az oltóponton is kitölthetjük? Ha van lehetősége kitöltött hozzájáruló nyilatkozattal érkezni, gördülékenyebb az adminisztráció. A belépést követően hozzájáruló nyilatkozatot biztosítunk. 

Gyermekem oltása iskolaidőben van, kap-e igazolást arról, hogy igazoltan volt távol? Igen, kérjük jelezze az oltóorvosnak, hogy igazolásra van szüksége gyermekének.

Mennyi időt kell várnunk az oltás után? Az oltás beadását követően 20 perc várakozás szükséges a kijelölt váróteremben.

Mit tegyek, ha az első oltásra lefoglalt időpontot módosítani szeretném? Első, harmadik és negyedik oltás időpontmódosítására oltópontunknak nincs jogosultsága. Ilyen esetben a vakcinainfo@semmelweis-univ.hu e-mail címre küldje el az EESzT-től kapott visszaigazoló emailt az időpontfoglalásról, módosítási kérésével együtt. Kollégáink törlik a lefoglalt időpontot, ezt követően nyílik lehetősége új időpontot foglalni.

Az első oltás után COVID-os lett a gyermekem / COVID-os lettem, mikor kaphatja/kaphatom meg a második oltást? Ha az első oltást követően kapja el valaki a COVID-ot, a betegségből történt felgyógyulás után beadható a második oltás, akár a második tünetmentes napon is! A két oltást közti 21. napot azonban ekkor is ki kell várni. 

Mit tegyek, ha gyermekem második oltásának időpontját módosítani szeretném? Amennyiben betegség vagy karantén miatt nem tudnak az eredeti időpontban megjelenni, alapesetben jöhetnek az eredeti időpontot követően bármelyik hétköznap, nyitvatartási időben az előző oltás alkalmával kapott oltási igazolással. 

Mikor tart nyitva az oltópont? Nyitvatartásunk hétfő-kedd: zárva; szerda:12-18 óra; csütörtök: zárva; péntek: 7-19 óra; szombat, vasárnap: zárva.. 

Hogyan tudom megnézni az EESzT-ben gyermekem oltási dokumentumát? Gyermekük ambulánslapját, zárójelentését, e-receptjeit, oltási igazolását stb. megtekinthetik az EESZT-ben, a „felhőben”. Hogy mindehhez hozzáférjenek, a törvényes képviseletet előzetesen rögzíteni kell valamely Kormányablakban az itt leírt módon. Amennyiben az EESZT-ben rögzített törvényes képviseleti jogosultsággal rendelkezik, úgy Lakossági Portálján keresztül hozzáférhet gyermeke bizonyos EESZT-ben tárolt egészségügyi adataihoz és helyette, nevében digitális önrendelkezési nyilatkozatot is tehet. Ezt a felületre történő belépést követően gyermeke TAJ-számának kiválasztásával teheti meg.

Mi tegyek, ha nem látom gyermekem oltásának dokumentációját az EESzT-ben? EESZT adatrögzítési probléma ügyében kérem, személyesen fáradjon be az oltópontra nyitvatartási időben a gyermek személyazonosító okmányaival és az oltási igazolással.  Nyitvatartásunk március 15-től: hétfő-kedd: zárva; szerda:12-18 óra; csütörtök: zárva; péntek: 7-19 óra; szombat, vasárnap: zárva.

Egyéb kérdés esetén kérjük, hogy a bokayoltopont@gmail.com email címre küldje el kérdését (telefonos elérhetőségünk nincs).