Az idei Semmelweis Innovációs Napon öten kaptak Innovációs Díjat, köztük ketten az I. Sz. Bókay Gyermekklinika munkatársai!
 
A leginnovatívabb TDK-munka kategóriában kapott elismerést dr. Trinh Sarolta, az Általános Orvostudományi Kar elsőéves PhD-hallgatója. A gyermekgyógyászokból és gyermekaneszteziológusokból álló kutatócsoporttal egy multimodális monitorrendszer tesztelésén dolgoznak az I. Sz. Bókay Gyermekklinikán, amelynek eredményeképpen a jövőben a gyermekeknek javulhat a gyermekaneszteziológiai ellátásuk.
 
A leginnovatívabb kutatómunka kategóriában díjazták dr. Szebeni Beátát, dr. Pap Domonkost, dr. Vannay Ádámot és dr. Veres-Székely Aport, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, ELKH-SE Gyermekgyógyászati és Nephrológiai Kutatócsoportjának kutatóit. Kutatásuk során sikerült azonosítaniuk egy preklinikai fejlesztési fázisban lévő, a PARK7 molekula működését befolyásoló hatóanyagot, amelynek a széles körű gyulladásgátló, illetve hegesedéscsökkentő hatását is elsőként a kutatócsoport ismerte fel.
Szívből gratulálunk mindannyiuknak!