Az I. Sz. Bókay Gyermekklinika két rezidensének beszámolója a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület éves kongresszusáról:
 
„A Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány támogatásával idén kettőnknek lehetősége volt részt venni előadásainkkal a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület éves kongresszusán, Baján. A pandémia kialakulása óta ez volt az Egyesület első személyes jelenléttel zajló konferenciája, így izgatottan várta mindenki a újratalálkozást. A színvonalas előadások számtalan területet érintettek a gyermeknephrológián belül. Első nap főként az akut vesekárosodásról és kalcium-foszfát anyagcserét érintő zavarokról hallhattunk új kutatási eredményeket, klinikai tapasztalatokat. A második nap húgyúti rendellenességekről, különböző eredetű nephritis szindromákról, nephrogenetikai klinikai és kutatási eredményekről számoltak be az előadók. Érdekesség volt hallgatni COVID-19 által esetleg befolyásolt vesebetegségekről szerzett tapasztalatokat. Előadásainkkal kapcsolatban több kérdés is érkezett, kollégák érdeklődéssel fordultak hozzánk. Barátságos hangulatban zajlott a találkozó, lehetőség volt új szakmai kapcsolatokra is szert tenni, emellett Baja kis városát megismerni. Hálásan köszönjük a Bókay Gyermekklinika Alapítvány támogatását!”
 
Dr. Csizek Zsófia és Dr. Kaucsár Tamás
 
A Bókay Gyermekklinika Alapítvány fontos célja, hogy támogassa a klinikán dolgozó orvosok, kutatók, egészségügyi személyzet hazai és külföldi konferenciákon, továbbképzéseken való részvételét, ugyanakkor lehetőséget is nyújtson ahhoz, hogy a szakemberek oktató munkájukat, a klinikai munkájukat, kutatásban és szervezésben elért eredményeiket idehaza és külföldön tovább adhassák tanfolyamokon és továbbképzéseken.