4. Tour de Bókay Jótékonysági kerékpáros felvonulás (Budapest, 2017.06.11.)Jótékonysági kerékpáros felvonulás a Bókay Gyermekklinikától a Bókay-kertig

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája, sokak által Bókay Gyermekklinikaként ismert intézmény 2014-ben ünnepelte fennállásának 175 éves évfordulóját. Ez a jubileum egyben a hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja is volt, hiszen a Bókay Klinika hazánkban az első, és Európában is a 4. hasonló intézmény volt. A neves jubileumot a klinika egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal ünnepelte a „sport – egészség – hagyomány” mottójával, összekötve a Bókay-dinasztia két ágát képviselő Klinikát és a XVIII. kerületi Bókay-kertet.
Ezt a hagyományt folytatva idén már a 4. Tour de Bókay kerékpáros felvonulásra kerül sor!

A felvonulás célja a Bókay Gyermekklinika betegellátási támogatása adománygyűjtés útján.

IDŐPONT:
2017. június 11. vasárnap, nevezés: 9.30-tól

ÚTVONAL:
A kerékpáros menet az I. sz. (Bókay) Gyermekklinikáról (1083 Budapest, Bókay János u. 53.) indul, és a Bókay-kertbe (1181 Budapest, Szélmalom u. 33.) érkezik.
A kerékpáros menet a VIII. ker. Bókay János utca Üllői út előtti torkolatától indul, majd az Üllői útra kikanyarodva végig az Üllői úton halad mintegy 10 km hosszan, a XVIII. kerületi Baross utcáig, onnan a Wlassics Gyula u. – Vasvári Pál utca útvonalon éri el a Bókay-kertet.