Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 16.
402981 Összes oltás

Tisztelt Fogorvostan-hallgató!

tájékoztatjuk, hogy „Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény” 27. §-a értelmében az egészségügyi tevékenység végzésében hallgatói jogviszony alapján közreműködő személyek alkalmassági vizsgálaton kötelesek részt venni.

Fentiekkel összhangban a 2019. szeptemberétől hatályos Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (Szervezeti és Működési Szabályzat III. KÖNYV Hallgatói Követelményrendszer III. 2 RÉSZ) 10.§ (7) bekezdése értelmében a hallgatók számára évente kötelező a szakmai gyakorlatot megelőzően alkalmassági vizsgálat elvégzése.

Az alkalmassági vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Foglalkozás-egészségügyi Szolgálata végzi.

A vizsgálat helyszíne: 1085 Budapest, Szent Rókus  Klinikai Tömb Stáhly u. 9. / 3. emelet 310 szoba.

(tel.: +36 1 317-1102, +36 1 317-2504)

Előzetes regisztráció:

A hallgatók a Moodle felületen a Hallgatói Támogató felület / Student Support platform kurzusra (https://itc.semmelweis.hu/moodle/course/view.php?id=1559) beiratkozva fogják látni a Foglalkozás-egészségügyi vizsgálat időpontfoglalás bekezdés alatt fogják találni a jelentkezőfelületet.
 
Fontos tudnivalók az időpontokkal kapcsolatban:
Az időpontokra feljelentkezni, azokon módosítani a megelőző hét csütörtökig lehet.
A kiválasztott időpontra pontosan érkezzen a vizsgálat helyszínére (Szent Rókus Klinikai Tömb 1085 Budapest, Stáhly u. 9. 3. emelet 310 szoba), 10 percnél nagyobb késés esetén nem garantált a vizsgálat elvégzése.

 

Alkalmassági vizsgálat időpontjai:

Első vizsgálati nap: 2020. június 30. kedd

A nyári gyakorlathoz szükséges alkalmassági vizsgálat pótlására legkésőbb 2020. szeptember 18.-ig van lehetőség. 

Időpontok: (minden munkanap):  8.30-12.45 óra között

kedd-szerda-csütörtök: 13:30-15:45 óra között

A vizsgálatra az alábbi dokumentumokat kell majd magával vinni:

  •  HIV nyilatkozat
  • “Háziorvosi nyilatkozat”
  • ” kitöltve, aláírva, (vidéki hallgatók vonatkozásában a nyilatkozatot szkennelt formában is elfogadják)
  • Gyermekkori oltási könyv
  • egy éven belüli mellkas röntgen vagy tüdőszűrő negatív lelete
  • 3 hónapon belüli laborvizsgálat (teljes vérkép, májfunkció, vesefunkció, teljes vizelet)
  • Egészségügyi Nyilatkozat és vizsgálati adatok” című egészségügyi kiskönyv (nyomtatvány boltban beszerezhető) személyes adatokkal kitöltve, valamint a 4. oldalon található egészségügyi nyilatkozat aláírva
  • amennyiben valamilyen krónikus betegsége van, akkor az arról szóló orvosi dokumentáció (ambuláns lap, zárójelentés) fénymásolata
  • gyógyszerérzékenység esetén bőrgyógyászati szakvélemény
  • a Hepatitis B védőoltás igazolása. Az oltások időpontjait az Anamnézis lapon kell feltüntetni (az oltási könyvét mindenképpen hozza magával!!!). Amennyiben az oltási könyv nem áll rendelkezésre, akkor anti HBs AT vizsgálatot kell végezni és ennek eredményének függvényében szükségessé válhat az oltási sorozat megismétlése

A vizsgálat alkalmával ki kell még tölteni az alábbi nyomtatványokat:

Amennyiben nem rendelkezik egy éven belüli negatív mellkas röntgen lelettel, ill. 3 hónapon belüli laborvizsgálati lelettel (teljes vérkép, májfunkció, vesefunkció, teljes vizelet), lehetőség van ezen vizsgálatok elvégzésére

Laborvizsgálat: Szent Rókus Kórház – laboratórium,  (1085 Bp, Gyulai Pál u. 2-4, ami könnyen megközelíthető, a Blahától 2 percre van.)

Mellkasröntgen: Semmelweis Egyetem Korányi Sürgősségi Betegellátó Központjában (1082. Budapest, Üllői út 78. —a sürgősségi röntgenben). A sürgősségi röntgen az épület földszintjén található. Természetesen lehetőség van ezen vizsgálatok elvégzésére a lakóhely szerinti illetékes egészségügyi intézményekben is. Ebben az esetben a leleteket magával kell vinnie majd az alkalmassági vizsgálatra.

A regisztrációs felületen külön kell regisztrálni Labor és Röntgen vizsgálatra. 

A jelentkezéseket minden munkanap 12:00 órakor lezárjuk (pl.: aki június 29. hétfőre szeretne feljelentkezni vizsgálatra, az június 26. péntek 12:00 óráig regisztrálhat, vagy aki június 30. keddre szeretne feljelentkezni, az június 29. hétfő 12:00 óráig regisztrálhat)

Labor vizsgálatok időpontjai:

2020. június 29. (hétfő) – 2020. július 6. (hétfő)

Minden nap:

10:00 – 12:00 óráig: 60 fő

Kérjük itt mindenképpen jelölje meg, hogy milyen vizsgálatot szeretne: Labor és Hepatitis B vagy csak Labor!

Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írja be a biztonsági kódot:

Elküldés

A labor kérése, hogy vizelet mintát hozzon magával. Amennyiben a nyári gyakorlatot olyan helyen végzi, ahol a laborvizsgálathoz szükséges székletminta, kérem, azt is hozza magával.

Röntgen vizsgálatok időpontjai:

2020. június 29. (hétfő) – 2020. július 31. (péntek)

Minden nap:

8:00 – 15:00 óráig: 20 fő

Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írja be a biztonsági kódot:

Elküldés

Felhívjuk figyelmét, hogy labor vizsgálatra kizárólag a fent megjelölt két hétben van lehetőség jelentkezni. Kérjük, hogy röntgen vizsgálatra a napi maximális létszám miatt június hónapra azok a hallgatók jelentkezzenek be, akik júliusban kezdik a szakmai gyakorlatukat. Akik augusztusban kezdik a gyakorlatukat kérjük a júliusi időpontokra jelentkezzenek be röntgen vizsgálatra.

Felhívjuk figyelmét, hogy kizárólag a regisztrált időpontban tudják Önt fogadni az adott vizsgálatra, ezért kérjük, hogy az Ön által foglalt időpontban feltétlenül jelenjen meg! A vizsgálati eredményt mind a Központi Labor, mind pedig a Röntgen vizsgáló közvetlenül megküldi a Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat részére.

Tájékoztatjuk, hogy a vizsgálatról való távolmaradás esetén nem tudunk új időpontot biztosítani!!!!!

Segítő közreműködését előre is köszönjük!