Az Elméleti Orvostudomány Központ épületében, a Semmelweis Egyetem tömbjei közül elsőként, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének (BOE) tagjaival együttműködve elsősegélyhelyként funkcionáló egészségügyi szoba üzemel.

Az egészségügyi szolgálatot teljesítők telefonszáma: +36-20-825-84-14
A fenti telefonszám szorgalmi időszakban 0-24 óra között hívható.
Az egészségügyi szoba pontos helye: EOK Földszint, A fésű, 0.808-as szoba.
 
A BOE a vészhelyzetek alapellátása céljából több mint 30 elsőéves orvostanhallgatót képzett ki.
 
Az ügyeletet vállaló hallgatók a szorgalmi időszakban 0-24 óra között hívhatóak, ha az EOK épületében balesetet, sérülést (pl. szívleállást, égést, hirtelen fellépő fájdalmat, sebesülést, esést, eszméletvesztést) észlelnek.
 
Beszerzésre került egy defibrillátor készülék is, amelynek szakszerű használatát érintően a hallgatók külön képzésen vettek részt.
 
Az elsősegélynyújtás szakmai hátterét a Korányi Sürgősségi Betegellátó Osztály ügyeletben lévő műszakvezető főorvosa szükség esetén biztosítja.
 
Az egészségügyi szoba létesítése, és az egészségügyi ügyelet létrehozása egy önként vállalt szolgáltatás, melyre vonatkozóan az Elméleti Orvostudományi Központ tömbjét jogszabály által részletesen meghatározott kötelezettség nem terheli, ezért az önként vállalt szolgáltatással kapcsolatban hangsúlyozni kívánjuk, hogy az elsősegélynyújtók képzett laikusoknak számítanak, gyógyszer és eszközhasználatuk korlátozott.
 
Kérdéseiket, észrevételeiket a lome_budapest@humsirc.hu e-mail címre várjuk.
Együttműködésüket megköszönjük, további balesetmentes munkát kívánunk!
 
Turai Péter
Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete
Elsősegély-nyújtási és oktatásügyi felelős