Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. január 15.
506415 Összes oltás

Kiváló dolgozói elismerésben részesült Hegedűs Judit, az Elméleti Orvostudományi Központ Tömbigazgatóság igazgatója, az Általános Orvosi Kar kari gazdasági igazgatója, a Külföldi Hallgatók Titkárságnak gazdasági igazgatója. A kitüntetést Dr. Szász Károly kancellártól vehette át nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben megtartott egyetemi ünnepségen. A kitüntetéssel a gazdasági és egyetemi élet területén végzett több éves kiemelkedő munkáját jutalmazták.

A díj átvétele után Hegedűs Judit a következőket mondta: Reggel az első gondolatom az volt, hogy ez most a csapatom napja. Úgy tekintek erre az elismerésre, mint egy közös munka beteljesülésére. Amikor Kancellár Úrral kezet fogtam, szinte abban a pillanatban érkeztek a gratuláló sms-ek, és mikor hátranéztem, jó érzéssel töltött el, hogy ott voltak mindazok a kollégáim, akikre számíthatok. A csapatom hiányzó része azokban a pillanatokban is határidős munkáját végezte, de lélekben ők is velem voltak és úgy hiszem, felemelő pillanat volt ez mindannyiunk számára.

Hangsúlyozta, hogy a mindennapokban is nagyon fontosnak tartja, hogy a munkafolyamatokban ne vezetőként tekintsenek rá, hanem csapattagként. Feladatköre olyan széles spektrumban mozog, melynek eredményes kivitelezésére másképp nem is volna lehetőség.

Mindig az egyetem érdekeit figyelembe véve, a folyamatos fejlesztést és fejlődést képviseli, melynek megvalósítása során harmóniára törekszik. Nagy figyelmet fordít az egyéni és a társadalmi felelősségvállalásra is. Tagja az egészségtudatos életmóddal, az egészségfejlesztés – és egészségneveléssel foglalkozó munkacsoportnak, továbbá elindította az Egészséges EOK projektet.

Elismerését fejezte ki a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének, akiknek munkáját támogatva Nógrád megyében, Balassagyarmaton öt középiskolában oktatnak egészségmegőrzéssel kapcsolatos tematikát. – Öröm rájuk nézni, látni a lelkesedésüket, ahogy a minap is a dohányzás megelőzési programjuk után az aulában odaszaladtak hozzám és arról számoltak be, hogy Balassagyarmaton a jelenlévők között már biztos nincs olyan diák, aki újból rágyújtana – mesélte mosolyogva.

Bátor, proaktív egyéniség, aki folyamatosan a prevencióra és a változások előidézésére törekszik. Többek között lehetővé tette az EOK-ban működő könyvtár non-stop nyitva tartását, elsőként üzemeltet egészségügyi szobát az egyetemen, büszkeséggel tölti el, hogy hamarosan megalakul a Semmelweis Diákszövetkezet. Példaértékűnek tekinthető az a baba-mama projekt, melynek megvalósulásával a jövőben családbarát munkakörnyezetbe térhetnek vissza a házban dolgozó kismamák  – Szeretnénk a babájukat váró anyukákkal éreztetni, hogy a munkahely számít rájuk és ők is számíthatnak a munkahelyükre – fogalmazott határozottan az igazgató asszony. Egy olyan biztonságos hátteret kívánunk számukra nyújtani – folytatta, ahol szakképzett gondozók várják a kicsiket, és ahová az anyukák jó érzéssel hozhatják be gyermeküket. Természetesen ebből az újdonsült apukákat sem szeretnénk kihagyni, akik előtt éppúgy nyitva áll majd ez a lehetőség.

Említést tett arról a készülő könyvről is, amely magába foglalja, mind az akadémiai, mind a kancellári részről azt az ismeretanyagot, ami az új munkatársak számára nyújt segítséget a feladatrendszerek és a szervezeti egységek együttműködésének, összefüggéseinek kiismerésében. Hegedűs Judit az egyetemi élet polgárain túl, az első munkahelyüket kereső fiatalokra is gondol. – Hiszek abban, ha valamit az alapoktól építünk fel, akkor az a jövőben kamatozni fog. Azok a fiatalok, akik az érettségi után érkeznek hozzánk, sokkal fogékonyabbak az új ismeretek befogadására, jobban tudnak integrálódni a rendszerünkbe. Gondolok itt azokra a fiatalokra, akik érettségi után nem akarnak, vagy nem tudnak egyből továbbtanulni, esetleg anyagi okokból döntenek a munkavállalás mellett. Számukra szeretnénk olyan gyakornoki képzést adni, ami pár év elteltével egyrészt a továbbtanulásra ösztönzi őket, másrészt létrehozza kötődésüket az egyetemhez, ezért itt maradnak és így más tömbigazgatóságok munkáját is képesek lesznek hasznosan támogatni – összegezte eddigi munkáját és terveit az igazgatónő.

Szöveg: Tarnóczy -Tóth Katalin