Egészségügyi szervező alapszak (BSc)

Egészségügyi ügyvitelszervező specializáció

Az egészségügy az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat a világon. Új gyógyszerek, műszerek, eszközök, technológiák és az ezeket működtető informatikai rendszerek jelennek meg nap mint nap, amelyek újabb és újabb kihívások elé állítják az egészségügyben dolgozókat. Az egészségügyi szervezők félúton helyezkednek el az egészségügyi szakemberek és az informatikusok között, így nemcsak számítástechnikai, orvos- és egészségtudományi ismereteket kell elsajátítaniuk, hanem ismerniük kell az egészségügyi menedzsment működését is. Az egészségügyi szervezők nevükhöz hűen a képzés végére igazi szervezőkké válnak, akik átlátják és megfelelően össze is tudják hangolni az egészségügyi ellátási folyamatait.
Az Egészségügyi Menedzserképző Központ elismert oktatói a képzés során a menedzsment, minőségügy, kontrolling tárgyak elsajátításában működnek közre, és olyan rendszerszintű tudást adnak át a szak hallgatóinak, amely felkészíti őket annak gyakorlati alkalmazására.

Az egészségügyi ügyvitelszervező szak kizárólag nappali képzési formában érhető el!

A képzésről bővebb információt a Digitális Egészségtudományi Intézet oldalán olvashat.


Egészségturizmus-szervező specializáció

Az egészségturizmus-szervező szakirányra azok jelentkezését várjuk, akik az egészségügy mellett a turisztika és az üzleti folyamatok iránt is érdeklődnek. Az egészségturizmus-szervező szakember, a két ágazat közötti összekötő kapocsként, nem csak az egészségügyi intézmények működését látja át és képes annak folyamatait megszervezni és koordinálni, de üzleti ismeretei révén képes azt piacra vinni és menedzselni is. Képesek továbbá az egészségturisztikai piacban rejlő lehetőségek felismerésére, kiaknázására, ugyanakkor komplex egészségturisztikai projektek megtervezésére és kivitelezésére. A szakon végzettek számára rendkívül sok lehetőség nyílik meg a növekvő nemzetközi és határmenti mobilitásnak köszönhetően, elsősorban az egészség- és gyógyturizmussal foglalkozó szolgáltatóknál, utazásszervezőknél, gyógyszállókban, szanatóriumokban, egészségügyi szolgáltatóknál, gyógy- és termálfürdőkben.

Az egészségturizmus-szervező szak kizárólag részidős képzésben érhető el!

A szak bemutatása

Képzési és kimeneti követelmények