Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. december 04.
543883 Összes oltás

Tájékoztató a sikeres záróvizsgát tett hallgatók nyelvvizsga nélküli oklevelének kiadásáról

A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV.10.) Korm. rendelet 6. § alapján „Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

Ezzel a rendelkezéssel a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán számos hallgató vált jogosulttá oklevél átvételére az előírt nyelvvizsga követelmények teljesítése nélkül.

Az Oktatási Hivatallal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal folyamatos az együttműködés, melynek célja, hogy az oklevelek kiállítása minél gördülékenyebben megvalósuljon. Prof. Dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkárának kérése alapján csatoljuk az alábbi tájékoztatót: Prof. Dr. Bódis József államtitkár tájékoztató levele 

Az oklevelek kiállításához szükséges intézkedéseket megkezdtük, és az oklevelek kiadásának várható időpontjáról honlapunkon is tájékoztatást fogunk adni. A Semmelweis Egyetem az oklevelek kiállításához szükséges nyomtatványok beszerzési eljárását elindította. A következő lépés a tanulmányi rendszerben szereplő és a jelenleg aktuális adatok egyeztetése.

Ha Ön korábban, az elmúlt években sikeres záróvizsgát tett az Egészségügyi Közszolgálati Kar valamelyik képzésén és nyelvvizsga hiányában nem kapta meg az oklevelét, ezen az oldalon kezdeményezhet adategyeztetést az oklevele kiállításához. Az adategyeztetésre azért van szükség, mivel az oklevél közokirat, ezért az csak az aktuális adatokkal kerülhet kiállításra. Az adategyeztetésben kérjük szíves együttműködését!

Az egyeztetéshez az Egészségügyi Közszolgálati Kar létrehozott egy adategyeztető űrlapot, melyet annak kitöltése után a nyelvvizsga@ekk.sote.hu email címre kérünk visszaküldeni. Ha valamilyen okból esetleg további egyeztetésre lesz szükség, az elérhetőségei valamelyikén keresni fogjuk.

Kérjük szíves megértését és türelmét oklevelének átvételéig. Ha a fentiek áttanulmányozása után kérdése merülne fel, kérjük forduljon kollégáinkhoz az alábbi e-mail elérhetőségen: nyelvvizsga@ekk.sote.hu

Prof. Dr. Bódis József államtitkár tájékoztató levele

Tájékoztató a sikeres záróvizsgát tett hallgatók nyelvvizsga nélküli oklevelének kiadásáról

Adategyeztető lap nyelvvizsga hiányában kiadható oklevélhez