A vizsgaidőszak sokszor nem csak szellemileg, de az egyoldalú terhelés és monotonitás miatt fizikailag is megterhelő lehet. Arra biztatunk benneteket, álljatok fel többször a könyvek, jegyzetek és laptopok elől és mozgassátok át magatokat rövid sétával. Ebben a hónapban, ha eléritek a 200 000 lépést, máris pontokat szerezhettek a csapatnak!

A testi felfrissülés mellett a mentális kikapcsolódás is elengedhetetlen. Szeretsz festeni, fotózni, szoktál varrni vagy éppen a szobrászat foglalkoztat? Mutasd meg nekünk milyen művészi kreatív tevékenység az, amiben újratöltheted pszichés energiaraktáraidat! Még nincs ilyen hobbid? Próbáld ki bármelyiket, hiszen sosem lehet tudni, melyik ragad végül magával!

SZABADON.

Hogy lehet, hogy pont most, az ünnepi időszak után kerül elő a szabadság és jelenlét témaköre? A válasz egyszerű: ez az az időszak, amikor még inkább szükségetek van rá, hogy több perspektívából is lássátok önmagatokat. Nem csak a vizsgákból, a végeláthatatlan, felhalmozott feladatokból, a négy fal és a laptop látványából állhat a január. Gondoljátok végig és mutassátok meg nekünk egy művészeti alkotáson keresztül (grafika/rajz, fotó, festmény, kézimunka vagy szobor), hogy számotokra mit jelent a pillanat megélése, a jelenlét, a szabadság.

Egy új év mindig új lehetőségeket is jelent. Lehetőségeket arra, hogy figyeljünk önmagunkra, és ennek érdekében lépéseket tegyünk. Arra buzdítunk titeket, hogy ne csak fejben, de fizikai értelemben is tegyétek meg ezeket. Vegyetek részt egy izgalmas lépésszámgyűjtésben. Mialatt átmozgatjátok magatokat ne feledjétek, érdemes az asztal és gép mellől minél többször felállni, mert minél több résztvevő teljesíti a megadott applikációban a csapatból a lépésszám challenge-et, annál több pontot szerezhettek!

 
Mit küldj?
  • Készítsetek egy fotó- vagy videómontázst a művészi alkotásokról! A legjobb 3 képet külön is mutassátok be!
  • Csatlakozzatok a Pacer nevű alkalmazásban a meghirdetett Mozdulj Semmelweis! csoport challengre és gyűjtsetek össze egyénileg 200 000 lépést! Minél többen teljesítitek a lépésszám kihívást, annál több pontot írunk jóvá! Részletek a következő oldalon olvashatók.
  • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat!
  • Érdekes előadásokkal készülünk nektek, amelyekkel könnyebben átvészelhetitek a vizsgaidőszakot és elsajátíthattok különböző stresszkezelési technikákat! A részvételért ismét plusz pontok járnak!
Pluszpont-gyűjtés:

Januárban a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete jóvoltából, Dr. Purebl György igazgató és Sándor Imola szakpszichológus előadásait hallgathatjátok meg. Csatlakozzatok és szerezzetek résztvevőnként 0,5 pontot! A két előadáson összesen maximum 10 pont szerezhető csapatonként!

2022. január 12. Sándor Imola klinikai szakpszichológus előadása
A relaxációs módszerek helye a stresszkezelési technikák sorában.

„Unalomig ismételt frázis, hogy a legjobb stresszkezelési praktika a relaxáció. No, de valóban így van ez? Mikor érdemes ezt alkalmazni, és mikor valami mást? Képes-e mindenki relaxálni? Fentiekhez hasonló tipikus kérdések megválaszolására vállalkozom előadásommal, illetve számos tévhitet is igyekszem eloszlatni a stresszkezelés és relaxáció témakörében. Az előadás végén egy vezetett relaxáció segítségével mindenki sajátélményt is szerezhet, aki szeretné kipróbálni ezt a módszert.”

2022. január 19. Dr. Purebl György, a SE Magatartástudományi Intézet igazgatójának előadása
Zöld stresszkezelés” avagy hogyan segíthetnek nekünk az ökológiai módszerek?

„Miért szeretnek egyes emberek virágot kapni? Miért tartanak olyan sokan házikedvencet? Mennyire fontos számunkra evolúciós örökségünk? És főként, mi köze van mindennek a stressz kezeléséhez? Az előadás kapcsán arról beszélünk majd, mit is jelent ez az evolúciós örökség, és milyen stresszkezelési stratégiák építhetők erre a hétköznapokban.”

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!