Már az előző évad során kellő rutint sikerült szereznetek, hogyan vészeljétek át a vizsgaidőszak extra terheit. Mutassátok be, milyen mozgásforma vált be a legjobban, és adjatok tippeket másoknak is, mivel mozgassák át magukat tanulás közben! Hiszen már tudjátok, egy frissítő séta vagy rövid otthoni torna a koncentrációs képességet is javítja!

Minden karácsonyi asztalon találni hagyományos, jól bevált recept alapján készült fogásokat. Gyűjtsetek vagy alkossatok olyan recepteket, melyek megfelelnek az Okostányér ajánlásainak is! Így nemcsak új ízeket csempészhettek be a karácsonyi menübe, de a plusz kilók miatt sem kell aggódnotok!

A karácsonyi időszak a meghitt, közös étkezések és finomságoktól roskadozó asztalok időszaka. Viszont kis odafigyeléssel akár a nagymama régi, ünnepi receptjei is könnyen átformálhatók az Okostányérnak megfelelően. Alakítsatok át meglévő recepteket, vagy találjatok ki új ünnepi fogásokat az MDOSZ ajánlásai alapján. Minden csapat legalább három receptet állítson össze az alábbi kategóriákban: előétel (hideg, meleg, leves), főétel, desszert. A receptek mellé csatoljatok saját képet, a szerkesztéssel kapcsolatban pedig adunk pár hasznos tippet mi is!

Romló koncentráció, összemosódó sorok, fáradt szemek. Neked is ismerős? Nem csodáljuk, hiszen a vizsgákra való felkészülés sokszor igazán megterhelő. De már tudjátok a megoldást, hiszen az első évadban is mozgással frissítettétek fel magatokat! Most azt kérjük tőletek, állítsatok össze olyan bevált gyakorlatokat vagy mozgásformákat, amelyeket másoknak is szívesen ajánlanátok, ha tanulás közben szeretnék átmozgatni magukat! Főleg azokra az izomcsoportokra figyeljetek, melyek ilyenkor extra terhelésnek vannak kitéve a nyak, a vállak és a hát környékén!

 

Mit küldjetek:
  • Saját készítésű képet mellékelve, állítsatok össze 3 receptet a megadott kategóriákban! Az ételekről készült fotókat külön is küldjétek el nekünk!
  • Készítsetek egy videó- vagy képmontázst átmozgató gyakorlatokról, és ösztönözzétek egymást, hogy rendszeresen végezzétek azokat a felkészülés során! A montázson szereplő 3 legjobban sikerült képet, gif-et külön is töltsétek fel!
  • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat!
  • Érdekes előadásokkal készülünk nektek, amelyekkel nemcsak a feladatok megoldásához kaphattok segítséget, de sok hasznos ismerettel és pluszpontokkal is gazdagodhattok!
Pluszpont-gyűjtés:

Vegyetek részt online előadásainkon és szerezzetek résztvevőnként 0,5 pontot. A két előadáson összesen maximum 10 pont szerezhető csapatonként!

Előadások:

2021.12.09. (csütörtök) 17:30-18:15
Tanulás derék- és hátfájás nélkül. Hogyan csináld jobban!
2021.12.16. (csütörtök) 17:30-18:15
Okostányér: Gyakorlati tippek és tanácsok a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozásért.

A részvétel 300 főig nyitott, kérjük regisztrálj az alábbi űrlapon. 

Recept szerkesztés tippek:

A www.canva.com oldalon ingyenesen hozhatsz létre különböző kreatív tartalmakat. A terv készítése menüpontnál nagyon sok recepthez való sablon közül választhatsz, melyeket utána egyedire is szabhatsz. A recepthez feltöltheted a saját, egyedileg készített képedet és beillesztheted azt a tervedbe. Válogass kedvedre a különböző betűtípusok és díszítő elemek közül! Letöltésnél figyelj a png vagy jpg formátumra! 

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!