A hónap célja, hogy a vizsgákra való felkészülés alatt se feledkezzetek meg a testmozgásról. Érdemes nemcsak a tanulnivaló tudatos beosztására odafigyelni, de rendszeresen mozgásos szüneteket is be kellene illeszteni a felkészülés során. Egy rövid séta a friss levegőn vagy egy párperces átmozgató gyakorlatsor hamar felfrissít és a hosszú, órákon át tartó koncentrációt is segít fenntartani.

Az ünnepek alatt érdemes a táplálkozásra is figyelned, hogy ne kelljen azután a plusz kilók miatt bosszankodnod. Ismerd meg az Okostányér ajánlásait, fedezd fel a különböző élelmiszercsoportok helyes arányát a tányérodon!

Tudjuk, hogy nehéz nemet mondani a nagymamának, amikor már harmadszor kínál a bejglivel, mégis inkább színezd újra a tányérod! Az egészséges táplálkozás kulcskérdés az ünnepek környékén is. Ismerkedj meg a különböző élelmiszertípusok ajánlott felhasználási arányaival, hogy egészségesen is finomakat ehess! Az Okostényér (MDOSZ) ebben segít, melynek hivatalos honlapját itt éred el: www.okostanyer.hu. Az ajánlások mellett recepteket is olvashatsz, amelyekből könnyebb ötletet meríteni.

Maradj mozgásban! Vizsgaidőszak és ünnepek ide vagy oda, a mozgást ne hanyagold el! Segít elkerülni az ünnepek alatt felszaladó plusz kilókat, mentálisan is felfrissít és javítja a koncentrációs képességed. Mutassátok be, milyen gyakorlatokkal mozgatjátok át magatokat tanulás közben, és ezzel adjatok tippeket egymásnak is! Használjatok otthon is megtalálható eszközöket, például széket, párnát, törölközőt, ásványvizes palackot, és állítsatok össze a gyakorlatokból fotó- vagy videómontázst!

 

Mit küldjetek:
  • Készítsetek egy fotó- vagy videómontázst az Okostányér ajánlásainak megfelelő ételekről! A legjobb 3 képet külön is mutassátok be!
  • Mutassátok be egy fotó- vagy videómontázs segítségével, hogyan mozgatjátok át magatokat a vizsgákra való felkészülés közben! A legjobb 3 képet vagy rövid videót, gif-et külön is töltsétek fel!
  • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat!
  • Érdekes előadásokkal készülünk nektek, amelyekkel nemcsak a feladatok megoldásához kaphattok segítséget, de sok hasznos ismerettel és pluszpontokkal is gazdagodhattok!
Pluszpont-gyűjtés:

Vegyetek részt online előadásainkon és szerezzetek résztvevőnként 0,5 pontot. A két előadáson összesen maximum 10 pont szerezhető csapatonként!

Előadások:

2021.12.09. (csütörtök) 17:30-18:15
Tanulás derék- és hátfájás nélkül. Hogyan csináld jobban!
2021.12.16. (csütörtök) 17:30-18:15
Okostányér: Gyakorlati tippek és tanácsok a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozásért.

A részvétel 300 főig nyitott, kérjük regisztrálj az alábbi űrlapon.

Ajánló:

Elakadtál a mozgásos kihívásnál és szívesen szereznél további inspirációt a tornához? Keresd fel a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ Youtube csatornáján található edzésvideóinkat vagy jelentkezz be csoportos óráinkra!

 

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!