Kihívások újratöltve!

Idén is folytatódik a “Mozdulj Semmelweis!” programsorozat, melynek első állomására invitálunk titeket! Itt a lehetőség a szervezet felkészítésére, a vitaminraktárak feltöltésére a téli időszak előtt. Ti mit készítetek szívesen az idénygyümölcsökből és -zöldségekből? Eljött az idő, hogy megosszátok egymással – és velünk – a legtutibb receptjeiteket! Ha lemozognátok a kóstolás során szerzett kalóriákat, szerencsére ideális az időjárás ahhoz, hogy a közös testmozgás keretében tánc flashmobot alkossatok a szabadban. Aktuális hírlevelünkben megtaláljátok az e havi kihívás pontos leírását, amiből kiderül, hogyan tudjátok teljesíteni a feladatokat.

 

Tánc flashmob

A mozgásnak számtalan előnye van, ráadásul ha csoportban végzitek, akkor egy kiváló lehetőség a baráti kapcsolatok szorosabb elmélyítésére, egymás jobb megismerésére. Ez a feladat testet és agyat egyaránt megmozgat, ugyanis a megadott koreográfiára kell egy tánc flashmobot készítenetek. Az őszi helyszínek színvilága kiváló hátteret biztosít ehhez, mi pedig értékelni fogjuk a változatos és ötletes megoldásokat. Bármilyen kreatív vagy vicces elképzelés nyerő lehet, a lényeg, hogy élvezzétek az együtt töltött időt és a mozgást!

 

Receptek szezonális zöldség vagy gyümölcs felhasználásával

Az őszi időszak szezonális gyümölcsei nem csak színesek és finomak, de tele vannak olyan vitaminokkal, amelyek elraktározása létfontosságú, hogy átvészeld a telet. Lehet, hogy te már unod a belőlük készült ételeket, miközben valamelyik ismerősöd úgy készíti, ahogy sosem kóstoltad még. Családi receptkönyveket elő! Az e havi feladat, hogy válasszatok ki egyet az alábbi szezonális zöldségek/gyümölcsök közül, és mutassátok be annak minél több felhasználási módját; alma, körte, spenót, cékla.

 

Programajánló:

Az október 19-20-én megrendezett FESTIWELL esemény célja, hogy a European University for Well-Being (EUniWell) kezdeményezésben résztvevő egyetemek megünnepeljék az egy éve fennálló sikeres együttműködésüket. A FESTIWELL rendezvénysorozat részeként a nemzetközi együttműködésben résztvevő egyetemeken zajlanak különböző események, melyek online formában is követhetőek lesznek. További információt a EUniWell-ről és a FestiWell programjáról itt találsz: https://www.euniwell.eu/

SZERETETTEL VÁRUNK OKTÓBER 19-ÉN 10:00-18:00 KÖZÖTT A SEMMELWEIS WELL-BEING NAPON AZ EOK-BAN!
Program:
  • A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szervezésében prevenciós szűréseken és egészségfejlesztő játékokban vehetsz részt!
  • Ping-pong és csocsóbajnokság az aulában.
  • Hallgatói Well-Being-et körüljáró workshopok a HÖK és ISSA szervezésében.
Helyszín:

Elméleti Orvostudományi Központ, Tűzoltó utca 37-47.

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!