Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. január 17.
507104 Összes oltás

Kihívásra fel!

Indul a “Mozdulj Semmelweis!” programsorozat, melynek első állomására invitálunk titeket! Kezdődnek a kihívások, mutassuk meg közösen, hogy egészségesnek lenni menő! Itt a lehetőség a szervezet felkészítésére, a vitaminraktárak feltöltésére a téli időszak előtt.  Fogyasszatok minél több zöldséget/gyümölcsöt, érezni fogjátok, hogy több lesz az energiátok! És hogy mit kezdjetek vele? Szerencsére még ideális az időjárás ahhoz, hogy a szabadban használhassátok fel. Aktuális hírlevelünkben megtaláljátok az e havi kihívás pontos leírását, amiből kiderül, hogyan tudjátok teljesíteni a feladatokat.

Friss zöldség és gyümölcs fogyasztás.

Az ősz színes, zamatos gyümölcsei és zöldségei minden érzékszervedet beindítják, ha az étkezéseid részévé teszed őket. Itt az ideje, hogy minden nap válogass belőlük, hiszen a szükséges napi ajánlott mennyiség elérésén – minimum 4 adag (400 gramm), amelyből minimum 1 adag nyers – múlhat, hogyan vészeled át majd a telet. Mi alapján válassz? 1 adag, (kb. 100 gramm),  megfelel 1 db közepes almának, de jöhet a körte, szilva, szőlő, sütőtök vagy padlizsán is, ebben a feladatban a krumpli nem játszik. A kihívás során törekedj arra, hogy minden nap fogyassz legalább 1 adag nyers zöldséget és/vagy gyümölcsöt, és ha teheted, válassz idénynek megfelelőt!

Mutassátok be milyen sport- és szabadidős tevékenységeket végeztek a csoportban!

Ha az energiaszinted kellően felpörög, ideje olyasmivel levezetni, amiben örömödet leled. A sportolás, mozgás kiváló erre, hiszen a rendszeres testmozgás – a testsúlykontroll mellett – segít a stressz levezetésben, javítja a tanulási hatékonyságot, a koncentrációt, kitartóbbá, fókuszáltabbá tesz, továbbá az endorfintermelés serkentése révén javítja a közérzetet is.  Te hogyan kapcsolódsz ki a mindennapokban? Mutassátok be a csoportban, ki milyen szabadidős sporttevékenységet végez! Lássuk, melyik csoportnak lesz a legszínesebb a palettája!

 

Programajánló:

Az október 19-20-én megrendezett FESTIWELL esemény célja, hogy a European University for Well-Being (EUniWell) kezdeményezésben résztvevő egyetemek megünnepeljék az egy éve fennálló sikeres együttműködésüket. A FESTIWELL rendezvénysorozat részeként a nemzetközi együttműködésben résztvevő egyetemeken zajlanak különböző események, melyek online formában is követhetőek lesznek. További információt a EUniWell-ről és a FestiWell programjáról itt találsz: https://www.euniwell.eu/

SZERETETTEL VÁRUNK OKTÓBER 19-ÉN 10:00-18:00 KÖZÖTT A SEMMELWEIS WELL-BEING NAPON AZ EOK-BAN!
Program:
  • A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szervezésében prevenciós szűréseken és egészségfejlesztő játékokban vehetsz részt!
  • Ping-pong és csocsóbajnokság az aulában.
  • Hallgatói Well-Being-et körüljáró workshopok a HÖK és ISSA szervezésében.
Helyszín:

Elméleti Orvostudományi Központ, Tűzoltó utca 37-47.

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!