Végre letudtad a vizsgaidőszakot és fellélegezhetsz! Az új szemeszterre kirobbanó formában kell lenned ahhoz, hogy tartani tudd a tempót! Ebben a hónapban a téli sportoké a főszerep, jég és hó hiányában azonban kicsit másképp, játékos formában. Nem csak fizikumra, de a kreatív ötletekre is szükség lesz! 

Biztosan hiányzott már, hogy ne csak a tanulásra fókuszálj, hanem újra a hobbidnak is szentelhesd  a szabadidődet! Mutasd meg, téged mi tölt fel leginkább, mi az a tevékenység, amelyet a legszívesebben csinálsz a mindennapokban!

 

Téli sportok hó és jég nélkül? Biztosan sokan szerettek síelni, snowboardozni, korcsolyázni vagy éppen szánkózni, de ez jelenleg több akadályba is ütközik. Mindez azonban nem lehet kifogás, mutassátok be, hogy Ti milyen módon  pótoljátok ezeket a sporttevékenységeket! Adjatok ötleteket arra, milyen mozgásformákkal tudtok edzeni a téli sportokra otthon, hiszen nem szabad kiesni a formából! A síelés, a snowboard és a korcsolya alapja az egyensúly és a helyes testtartás. Gondolkozzatok olyan gyakorlatokon és eszközök használatán, melyek segítségével ezeket javítani tudjátok, és mutassátok meg nekünk is!

 

Az egyetem mellett néha a legnehezebb feladat “énidőt” felszabadítani. Mindenkinek más eszköze van arra, hogyan kapcsol ki. Az énidő nem luxus, nem egoizmus, hanem az az idő, amikor csak és kizárólag önmagaddal foglalkozol, aminek célja a lelki béke elérése, a feltöltődés, vagy akár önmagunk megismerése. Végezz bármilyen számodra fontos szabadidős tevékenységet a hónap során, és mutasd meg, te hogyan találod meg magadban a belső békét és hogyan érzed magad újra energikusnak!

 

 

A mozgásos kihívás ötletét ezúton is köszönjük a Gyógyszerésztudományi Kar kari kapcsolattartójának!

Miről küldj képet:

  • Készítsetek egy fotó vagy videó montázst arról, hogyan teremtitek meg magatok körül a téli hangulatot és a sportok adta élményeket, a havas tájat és a hegyeket, a városi vagy természetben lévő korcsolyázó helyeket! Mutassatok be olyan otthon végezhető gyakorlatokat, amellyel pótolhatjátok a havas-jeges mozgásformákat!
  • Mutassátok be kreatív fotó vagy videó montázson, milyen kedvenc hobbival kapcsolódtok ki szabadidőtökben!
  • Mindkét feladatban a montázsok mellett küldjétek el a 3-3 legjobban sikerült különálló képet is! Értékeljük a kreatív megoldásokat és a csoport aktivitását, valamint figyelembe vesszük a csapaton belüli részvételi arányt is.

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!