A vizsgaidőszak legkeményebb része vár rád, de a mozgást most se hanyagold el! Egy kis átmozgatás, vagy egy rövid séta is csodákra képes! Szakítsd meg a tanulást rövid sétával, menj ki a szabadba, levegőzz! Hidd el, sokkal hatékonyabban tudod utána folytatni a tanulást!
Arra biztatunk, válassz egy kreatív tevékenységet a mobilod céltalan nyomogatása helyett, amivel igazán kikapcsolódhatsz és feltöltheted magad mentálisan! Töltsd hasznosan a kikapcsolódásra szánt idődet a vizsgafelkészülés közben is!

 

Fitten vizsgaidőszakban is! Fenntartani a napi aktivitást az első vizsgaidőszakban igazán nagy kihívás, de egy kevés odafigyeléssel hatékony tudsz maradni. Nem csak a fáradt porcikáid, de az agyad “megtornáztatásával” is sokat javíthatsz a tanulási hatékonyságodon. Próbáld ki és érezni fogod, mennyivel könnyebben megy a tanulás felfrissülve! Törekedj arra, hogy minden nap átmozgasd magad legalább egy könnyű sétával és tegyél meg legalább napi 7000 lépést az eredményesség jegyében.

 

 

A vizsgaidőszak kellős közepén mással sem foglalkozol majd, csak tanulsz, izgulsz, tanulsz, eszel és persze tanulsz… A mentális egészséged fenntartása ebben az időszakban kiemelt fontosságú, ezért érdemes olyan tevékenységekkel megtörni a monoton tanulást, amely kikapcsol, lelazít és egyben feltölt! Rajzolj, színezz, zenélj, táncolj, fotózz vagy kézműveskedj! Végezz bármilyen kreatív alkotói tevékenységet, hogy megelőzd a túlterheltséget és a sötét téli hónapokban a tanulás egyhangúságát! Vigyél színt a mindennapokba és adj ötletet másoknak is!

Miről küldj képet:

  • Készítsetek a lépésszámlálóról egy videó- vagy fotómontázst! A kreativitásotokra bízzuk, hogyan mutatjátok be az elvégzett mozgást. Összesítsétek és számoljatok be arról, hogy összesen hány lépést tett meg a csapat ebben a hónapban!
  • Mutassátok be kreatív fotón milyen tevékenységgel kapcsolódtok ki tanulás közben! Állítsatok össze a képekből egy montázst a csapattal, továbbá küldjétek el nekünk a 3 legjobban sikerült fotót külön is!
  • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat és a csoport aktivitását, valamint figyelembe vesszük a csapaton belüli részvételi arányt is.

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!