A hónap célja, hogy a vizsgákra való felkészülés alatt se feledkezzetek meg a testmozgásról. Egy könnyed sétával felfrissítheted magad, és  a csapatteljesítményhez is hozzájárulsz. Az ünnepek alatt érdemes a táplálkozásra is figyelned, hogy aztán ne kelljen a plusz kilók miatt aggódnod. Ismerd meg az Okostányér ajánlásait és próbáld megtalálni a különböző élelmiszercsoportok helyes arányát a tányérodon!

 

Maradj mozgásban! Vizsgaidőszak és ünnepek ide vagy oda, a mozgást ne hanyagold el! Napi 7000 lépés megtétele nem túl időigényes, viszont szükséges keringési rendszered karbantartása miatt is. Használd a lépcsőt lift helyett, tarts rövid szünetet, sétálj két tétel között! Segít elkerülni az ünnepek alatt felszaladó plusz kilókat, mentálisan is felfrissít és javítja a koncentrációs képességed. Ne felejtsd el a társaidat is mozgásra motiválni, mert most is a csapat által összegyűjtött lépések számítanak!

 

Tudjuk, hogy nehéz nemet mondani a nagymamának, amikor épp bejglivel kínálgat már harmadszor, mégis inkább színezd újra a tányérod! Az egészséges táplálkozás kulcskérdés az  ünnepek környékén is. Ismerkedj meg a különböző élelmiszertípusok ajánlott felhasználási arányaival, hogy egézségesen is finomakat ehess! Az Okostényér (MDOSZ) ebben segít. Az ajánlásokon túl recepteket is olvashatsz, amiből könnyebb ötletet meríteni.

Miről küldj képet:

  • Készítsetek a lépésszámlálóról egy videó- vagy fotómontázst! A kreativitásotokra bízzuk, hogyan mutatjátok be az elvégzett mozgást. Összesítsétek és számoljatok be arról, hogy összesen hány lépést tett meg a csapat ebben a hónapban!
  • Mutassátok be kreatív fotón a tányérotokat, melyen az Okostányérnak megfelelő arányokban találhatók alapanyagok! Állítsatok össze a képekből egy montázst a csapattal, továbbá küldjétek el nekünk a 3 legjobban sikerült fotót külön is!
  • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat és a csoport aktivitását, valamint figyelembe vesszük a csapaton belüli részvételi arányt is.

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!