A hónap kiemelt célja, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, mindemellett pedig tartsuk szem előtt a környezettudatosságot is. Használjatok újratölthető palackokat és igyekezzetek csökkenteni a műanyag hulladék mennyiségét! A hűvösebb idő beköszöntével sem kell lemondani a szabadtéri sportolásról. Gyűjtsétek a kilométereket, számoljátok a csapat teljesítményét és lássuk, ki jut  messzebbre.

 

 

Kilométer gyűjtésre fel! A hónap kihívása, hogy csoporttársaiddal együtt gyűjtsetek minél több kilométert sétával, sportolással, túrázással.  Telefonos applikáció segítségével rögzíthetitek a megtett lépésszámokat. Sétáljatok többet az oktatási napokon, kiránduljatok a szabadban, mozgósítsátok a csapat összes tagját és élvezzétek együtt a késő őszi napokat.

 

 

 

Csatlakozva a sokak által ismert “Száraz Novemberhez”, mi is zéró toleranciát hirdetünk. A szorgalmi időszak végéhez közeledve fontos, hogy a szokásosnál is koncentráltabbak legyetek a számonkérések miatt. A hónap kihívásának kiemelt célja, hogy felhívjuk a figyelmeteket a vízivás fontosságára. Törekedjetek a napi 2-2,5 liter víz elfogyasztására, ami az  egészség megőrzése és az összpontosítás fenntartása miatt is fontos.

Miről küldj képet?

 • Készítsetek a kilométer gyűjtésről egy videó- vagy fotómontázst! A kreativitásotokra bízzuk, hogyan mutatjátok be az elvégzett mozgást. Összesítsétek és számoljatok be arról, hogy összesen hány kilométert tett meg  a csapat ebben a hónapban!
 • Mutassátok be, mennyire fontos a megfelelő folyadékfogyasztás! Készítsetek képeket, melyekből aztán állítsatok össze egy figyelemfelkeltő plakátot a vízivás fontossága mellett a műanyaghulladék szelektív módon történő gyűjtéséről is, illetve a környezetkímélő megoldásokról (pl.: újratölthető palack).
 • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat és a csoport aktivitását, valamint figyelembe vesszük a csapaton belüli részvételi arányt is.

Hogyan rögzítsd a megtett távolságod?

Okosórád vagy telefonos applikációd segítségévell könnyedén rögzítheted eredményeidet. A telefonodon gyárilag is megtalálható applikáció mellé ajánlunk néhány ingyenesen letölthetőt is:

 • Strava
 • Endomondo
 • Sports Tracker
 • Nike
 • Pacer
 • Gyártók saját egészség applikációi (pl.: Apple Egészség, Samsung Health, Huawei Health stb.)

Ezekben az applikációkban – mint például a Samsung Health – beállíthatod a napi folyadékbeviteli célod és folyamatosan naplózhatod hány pohár vizet fogyasztottál már el, így könnyen tudod követni a vízivásod mértékét. Gyűjtöttünk olyanokat is, amik emlékeztetnek a folyadékbevitelre: 

 • Igyál vizet! – Víz ivás emlékeztető és napló
 • Aqualert

Mennyi a célértéked egy nap?

A nemzetközi és hazai ajánlások szerint felnőtt nőknek 2 liter, míg férfiaknak 2,5 liter az ajánlott folyadékbevitel egy nap.

Színesíthetjük a folyadékbevitelünket a mértékletesség elvét szem előtt tartva tejjel, 100%-os gyümölcslével, és vegyük figyelembe a levesekből és főzelékfélékből származó folyadékmennyiséget is. Többségében törekedjünk a tiszta víz, ásványvíz fogyasztására. A borongós őszi időben fogyaszthatunk teát is, lehetőség szerint cukormentes változatban. Sportolásnál válasszunk magas magnéziumtartalmú szénsavmentes ásványvizeket.

Túraútvonal ötletek:

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!