A szeptember-októberi testösszetétel méréskor már találkoztunk, most a “Mozdulj Semmelweis!” program következő állomására hívunk benneteket. Kezdődnek a kihívások, mutassuk meg közösen, hogy egészségesnek lenni menő! Októberben ideális az időjárás a szabadtéri sportoláshoz, töltsétek a szabadidőtöket mozgással, továbbá készítsétek fel immunrendszereteket az őszi időszak előtt vitaminpótlással! Aktuális kihívásunkban megtaláljátok a feladatok pontos leírását, ebből kiderül hogyan tudjátok teljesíteni azokat.

 

A rendszeres testmozgás a testsúlykontroll mellett segít a stressz levezetésben, javítja a tanulási hatékonyságot, a koncentrációt, kitartóbbá, fókuszáltabbá tesz, továbbá az endorfin termelés serkentése révén javítja a közérzetet is. Fontos, hogy olyan mozgásformát válassz, amit élvezettel végzel, feltölt energiával és segít a rekreációban, regenerálódásban is. A kihívás során rögzítsd a teljesítményedet fotóval vagy videóval, esetleg okoseszközzel.

Mutasd meg, hogy neked mennyire aktívak a hétköznapjaid!

 

Te minden nap eszel zöldséget vagy gyümölcsöt? Táplálkozásunk egyik legnagyobb kihívása, hogy a szükséges napi ajánlott mennyiséget – minimum 4 adagot (400 gramm) – fogyasszuk el. Ebből 1 adag (azaz nagyjából 100 gramm) – ami megfelel 1 db közepes almának, paradicsomnak, vagy akár paprikának – friss vagy nyers legyen. A kihívás során törekedj arra, hogy minden nap fogyassz legalább 1 adag nyers zöldséget és/vagy gyümölcsöt és ha teheted, válassz idénynek megfelelőt!

Tájékozódj az Okostányér honlapján!

 

Mit küldj nekünk?

  • Készítsetek kihívásonként egy-egy videó- vagy fotómontázst! A kreativitásotokra bízzuk, hogy miképp mutatjátok be az elvégzett mozgást. Azt kérjük, hogy egyénileg vagy csapatban, legalább fél órán át tartó – testnevelés órán kívüli – tevékenységet végezzetek!
  • Mutassátok be kreatívan milyen és mennyi gyümölcsöt-zöldséget fogyasztottatok!
  • Mindkét feladatban értékeljük a kreatív megoldásokat és a csoport aktivitását, valamint figyelembe vesszük a csapaton belüli részvételi arányt is.

Programajánló

Túra a Testnevelési és Sportközpont szervezésében a Budai hegyekben, Piliscsabáról a Nagyszénáson, Zsíroshegyen és Hármashatárhegyen át Hüvösvölgyig. 

Időpont: 2020. október 17. (szombat) 

Részletek és jelentkezés a Testnevelési és Sportközpont honlapján!

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!