Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. június 20.
310685 Összes oltás

Új résztvevőket a vizsgálatba 2021. július 31-ig fogunk tudni fogadni.

A STIPnet egy nagyszabású, Európa több országában is zajló vizsgálat. Célja a HIV és a szexuális úton terjedő betegségek közelebbi megértése azon férfiak körében, akik férfiakkal szexelnek, a szexuális egészségügyi ellátás fejlesztése és új megelőzési módszerek kidolgozása.

A vizsgálat minden résztvevőjének egy éven keresztül, három havonta végzünk HIV-, szifilisz- és hepatitis A-, B-, és C-szűrést (vérből), illetve gonorrhoea, Chlamydia és Mycoplasma-szűrést vizeletből, végbélből és torokból – a résztvevő számára teljesen ingyen. Természetesen pozitív eredmény esetén a kezelést is mi végezzük.

A vizsgálatban bárki részt vehet, aki:

 • férfi nemű (születéskor, vagy választottan, vagy interszexuális), és férfiakkal szexel
  és
 • HIV-negatív
  és
 • 18-55 év közötti
  és
 • a vizsgálatba lépés előtt 24 héttel
  • volt legalább két védekezés nélküli anális aktusa két különböző férfival
   vagy
  • diagnosztizálták szifilisszel, vagy anális (végbélben levő) nemi úton terjedő gonorrhoea/Chlamydia/Mycoplasma genitalium fertőzéssel

Bővebb információkért kérjük, látogassák meg a http://stipnet.eu/study oldalt, valamint olvassák át az alábbi betegtájékoztatót:
STIPnet vizsgálat – Letölthető betegtájékoztató

If you speak English and need more information on the study, please visit http://stipnet.eu/stud or read the informed consent form in English for the study.

Fontos tudnivalók a már időponttal rendelkező résztvevők számára:

 • a vizsgálat helyszíne a Bőrklinika: 1085 Budapest, Mária utca 41.
 • épületen belül a 6. emelet 606-os szobába kell jönni
 • érkezéskor a klinikán sehol nem kell regisztrálni vagy bejelentkezni, egyenesen a 6. emeletre kell jönni
 • az egyeztetett időpont előtt 2 órával ne vizeljen, enni-inni viszont szabad
 • legyen Önnél fényképes személyazonosító igazolvány, és ha van, TAJ-kártya

A vizsgálat magyarországi vezetője: Dr. Tamási Béla. Bővebb információért hívják őt a 06-20-666-3528 telefonszámon, hétköznap de. 9-12 óra között.

Időpont-foglalás a vizsgálatra kizárólag az alábbi online rendszer használatával lehetséges. Vizsgálati időpontokat körülbelül 1-1,5 hónapra előre töltünk fel a rendszerbe: ha ezek betelnek, akkor foglalható időpont nem jelenik meg. Amennyiben nem talál szabad időpontot, kérjük hívja a 06-20-666-3528 számot!
Kérjük, időpont-foglalás előtt mindenképp olvassák el a fenti betegtájékoztatót!

Fontos, amennyiben kontrollvizsgálatra foglalnak időpontot: a vizitek a vizsgálatba lépés (az első vizit) dátumától számolva 3 havonta esedékesek, plusz-mínusz négy hét időablakkal. Ezt a vizsgálat protokollja rögzíti, és ehhez tartanunk kell magunkat. Tehát, ha augusztus 1-jén volt az első viziten, akkor a következő kontrollvizsgálatok így alakulnak: november 1., február 1., május 1. és a vizsgálat utolsó kontrolljaként augusztus 1. – mindegyik időpont eltolható maximum +/- 4 héttel. Ha kicsúszik egy kontroll vizit időpontjából, akkor csak a következő, 3 hónap múlva esedékes viziten tud részt venni. Ezt az időpont-foglaláskor mindenképpen vegye figyelembe!