Betűméret: A A A

Teledermatológia Ambulancia (távkonzultáció)

Tisztelt Pácienseink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy „teledermatológiai”, azaz távbőrgyógyászati szolgáltatásunk elindult. A magyar fejlesztésű rendszer célja, hogy a koronavírus járvány okozta vészhelyzetben a páciensek az orvos-beteg találkozást kerülve online bőrgyógyászati ellátáshoz jussanak az államilag finanszírozott ellátás keretében.

Kérjük, szánjanak rá pár percet és figyelmesen olvassák végig az alábbi tájékoztatót, hogy a legmagasabb szintű ellátást tudjuk nyújtani Önöknek.

A bőrgyógyászati konzultációhoz egy okostelefonos alkalmazás letöltését követően férhetnek hozzá. iOS rendszerek számára az Apple Store-ból közvetlenül letölthető MedInnoScan néven az applikáció. Az Android rendszerek esetében a Play Store-ból  szintén közvetlenül letölthető MedInnoScan néven az applikáció.

.

A letöltésről, telepítésről és a használatról további útmutatót ITT talál.

Az alkalmazással a bőrtünetekről képeket kell készíteniük (LEGALÁBB 5 KÉP KÉSZÍTÉSE SZÜKSÉGES), majd a panaszok leírását követően tudják ezeket az orvosaink részére beküldeni.

Az adatok értékelését követően (sürgős eseteknél 1 munkanap, egyebekben maximum 3 munkanap alatt) orvosaink felállítják a diagnózist, amennyiben a képek és a rendelkezésre álló információk alapján lehetséges, és terápiás javaslatot adnak, amennyiben érvényes TAJ szám és személyes adatok kerültek megadásra. Az elkészült ambuláns lapot és a recepteket elektronikusan formában küldjük ki (részletes lásd ITT).

Az adataik, illetve a bőrtünetekről beküldött képek a EU általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) betartásával a legmagasabb szintű adatvédelmet élvezik. A rendszer adatvédelmi szabályairól ITT találnak részletes információt.

Hiszünk abban, hogy ingyenes teledermatológiai szolgáltatásunkkal a lakosság bőrgyógyászati ellátásához jelentős mértékben tudunk hozzájárulni, így segítve az állami egészségügy zavartalan működését a jelenlegi helyzetben.