toldi2013. október 14-én és 15-én az Expert Cytometry (ExCyte) az I. Gyermekklinikával együttműködésben kétnapos angol nyelvű áramlási citometriás kurzust rendezett kezdő-középhaladó felhasználók számára. Az első napon szerzett elméleti ismereteket a hallgatóság másnap gyakorlati bemutatók segítségével mélyíthette el, melyhez a jelenleg elérhető egyik legmodernebb áramlási citométer állt rendelkezésükre. A kurzus vezető oktatója, dr. Alfonso Blanco Írországból érkezett. A University College Dublin áramlási citometriás core facility vezetőjeként széles elméleti, gyakorlati és technikai ismeretekkel rendelkezik, melyet élvezetes, interaktív formában adott át a hallgatóságnak. Dr. Blanco és munkacsoportja hosszú ideje dolgozik együttműködésben az I. Gyermekklinika áramlási citometriás kutatócsoportjával. A dr. Toldi Gergely és munkatársai részvételével zajló kutatásban kinetikus immunológiai folyamatok vizsgálatát, technológiai fejlesztését végzik áramlási citometria segítségével.

Az ExCyte cég évek óta szervez felhasználó orientált képzéseket az áramlási citometria területén. Oktatói nemzetközileg elismert, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek. A cég számos alkalommal tartott kurzusokat rangos amerikai és európai egyetemeken. A továbbképző sorozatban olyan intézmények szerepelnek társszervezőként, mint a Harvard Medical School, UC Davis, Babraham Institute vagy AIC Chicago. Dr. Szabó Attila, az I. Gyermekklinika igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a kurzust büszkén szervezték nem csupán Magyarországon, hanem a kontinensen is első alkalommal.

A 28 fős hallgatóságban hat országból köszöntöttek résztvevőket. A Semmelweis Egyetem öt munkatársa, köztük PhD és TDK hallgatók is szerepeltek a résztvevők között. A nagy sikerre való tekintettel a jövőben további, egy-egy kutatási, technológiai témát részletesebben bemutató kurzusok szervezését is tervezik.

DP
Forrás: I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!