1. Az STD-k között nincs olyan, ami ellen védettséget tudsz szerezni akkor, ha egyszer már elkaptad! Egyik sem olyan, mint pl. a bárányhimlő. Ha meggyógyítanak egy STD betegségből, és utána újra találkozol vele, ismét beteg leszel!
  2. A jelenleg érvényben lévő Járványügyi rendelet alapján a szifiliszes és tripperesbetegek és azok szexuális partnereinek kezelése ingyenesen történik! (Forrás:18/1998. (VI.3) NM rendelet a fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről)
  3. HIV fertőzötteknél a bőr- és nyálkahártya tünetek akár évekkel megelőzhetik a belgyógyászati szövődményeket! Ezek a bőrtünetek általában szokatlan életkorban, szokatlan anatómiai helyen jelentkeznek és szokatlanul néznek ki, vagy nem reagálnak szokásos kezelésekre.
  4. HIV fertőzöttek 50%-a a fertőződésük utáni első 10 évben valamilyen, a fertőzés következményeként kialakuló betegségben fognak szenvedni, de 20%-uk addig teljesen tünetmentes!
  5. A chlamydia fertőzések 50%-a nőkben tünetmentesen zajlik, majd késői szövődményként állandó hasi fájdalom és nyomásérzékenység, kismedencei gyulladás, meddőség vagy méhenkívüli terhességre való hajlam alakul ki.
  6. A szemhéj bőre mellett a nemi szervek bőre a legvékonyabb. Ezért minden gyógyszer sokkal könnyebben és gyorsabban szívódik fel erről a területről. Ugyanezért nagyon könnyen irritáció, vagy allergiás reakció tud kialakulni olyan anyagokra amik közvetlenül erre a területre kerülnek, pl. illatosított wc papír.