a pregnant woman and are a happy family

A terhesség, a szülés, az anyává válás minden fronton fenekestül felforgatja a nők életét.
Olvasói levelekből gyűjtött össze a témával kapcsolatban véleményeket, tanácsokat Mester Dóra. 

Forrás: nőklapja café

Kommentelünk…

Egyre többet lehet olvasni, hallani már arról, hogy az érzelmi, párkapcsolati és a gyerek körüli logisztikai nehézségek hogyan teszik szinte lehetetlenné a szexuális életet, de még ott van a szex testi, fizikai oldala is, ami sok párnál talán még komolyabb kihívás, mint a nagyi beszervezése gyerekvigyázásra.

A türelmetlenség nehezen oldható fel… sajnos nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy az életünkben, de a szexben is lehetnek türelmi idők. Amikor nem ez a prioritás, főleg amikor a testünknek is szüksége van pihenésre, gyógyulásra, arra, hogy a kilenc hónap „más-állapot” után újra átálljon megint egy másik üzemmódba.

Ha belegondolunk, itt akár több hónap is indokolt lehetne, hiszen akárhogy is, de a szülés maga mindenképp egy komoly fizikai trauma a hüvely, a szeméremajkak és a gát számára. Arról nem is beszélve, hogy a testünk szinkronban van a lelkünk változásaival és pontosan jelzi, ha már minden készen áll bennünk arra, hogy teljes figyelemmel, vággyal újra a szex felé tudjunk fordulni.
Ezért is kérdés, hogy a kapcsolat mennyi lábon áll még, milyen erőforrásai vannak, milyen más dimenziók „vehetik át” ideiglenesen a szex szerepét.
Az érzelmi intimitás, a szeretet, a bensőségesség, a közelség számtalan módon fenntartható, de ehhez fontos, hogy ne fészkelődjön a pár között az a szorongás, hogy mégis mi van, ha a szex mégsem jön vissza.

A témához kötődik a Legszebb dolog című francia film is.