Egy új tanulmány szerint azok az emberek, akik titokban csalják meg a párjukat, kevesebb reális ismerettel rendelkeznek a potenciális veszélyekről, mint azok, akik nyíltan nyitott kapcsolatban élnek.

Kommentálunk…

Sőt, mi több, ezek a kis félrelépegetők gyakran valamilyen tudatmódosító szer – alkohol, drog – hatására cselekednek, ami méginkább valószinűsíti, hogy agyatlanul és védekezés nélkül lépnek mások intim szférájába.

A Michigani Egyetem által vezetett kutatás 1,600 on-line válaszoló adatait dolgozta fel. Kb. 800-an vallottak be félrelépést állandó párkapcsolatban, ezek közül közel 500 állította, hogy nyitott párkapcsolatban élt ekkor, míg kb. 300 egy monogámnak gondolt partnerkapcsolatban.
A hűtlenek 27%-a hüvelyi szexnél, és 35%-a anális szexnél nem használ óvszert, amit személy szerint fel sem foghatok. De a magyarázat az lehet, hogy az óvszert legtöbbször a nem kívánatos gyermekáldás ellen használják legtöbben.

A félrelépések 64%-ban valamilyen drog, vagy alkohol hatása alatt jött létre.
A kutatás összefoglalásaképpen a monogámiát, mint az STD betegségek legjobb megelőzését állították pellengérre, ugyanis – teljesen jogosan – csak negativ STD szűrővizsgálat esetén lehetne belekezdeni egy párkapcsolatba, és hűségesnek is kell maradni ahhoz, hogy ez valamit is érjen.  Ha csak egyikük tartja be ezt a szabályt, az olyan mintha nem is védekeznének egyáltalán.

Szóval visszatértünk az őszinteség, felelősségvállalás ördögi körébe, ami oly nehezen megy a magukat felnőttnek gondoló, de gyermeki önzéssel csak a saját kielégülésüket kergető embereknek.

Forrás: http://news.yahoo.com/unsafe-sex-common-partner-cheats-study-130405638.html