Betűméret: A A A

Környezetpolitikánk

Az Intézet a tudományos kutatás területén, valamint az orvosképzés érdekében fontosnak tartja az emberi környezet védelmét.  Az Intézet biztosítja az egészséges, a környezettel harmonikusan működő oktatás és kutatás-fejlesztés feltételeit.

A rendszer kiépítése során alapelvnek tekintette a magyar környezetvédelmi jogszabályok következetes betartására való törekvést.

Az Intézet munkatársainak és hallgatóinak érdekében, valamint az Intézet környezetének védelme érdekében célul tűzte ki:

  • Az Intézetben dolgozók a keletkező veszélyes hulladékokat a jogszabályoknak megfelelően elkülönítve, biztonságosan gyűjtik, tárolják és megsemmisítik, illetve megsemmisítésre átadják.
  • Az alkalmazott vegyszereket, veszélyes anyagokat biztonságosan tárolják és használják fel, megelőzve a környezet károsítását, vagy személyek sérülését, veszélyhelyzet okozását.
  • Az Intézet minimálisra csökkenti az általa kibocsátott környezetszennyező anyagokat.

Az Intézet igazgatója az előírt feladatok teljesítését figyelemmel kíséri, időnként felülvizsgálja, biztosítva a rendszer hatékony működését és folytonos fejlesztését.

Az Intézet igazgatója a környezeti politikát nyilvánosságra hozza és a célkitűzések megvalósítására mindenkit felkér.

Budapest, 2008. június 16.
Dr. Ádám Veronika
egyetemi tanár, intézetigazgató

Felülvizsgálta: 2020. február 1.
Dr. Csanády László
egyetemi tanár, mb. intézetigazgató