Kedves Kollégák!

A Magyar Orvos-egészségügyi Világtalálkozó 2024. augusztus 29-31. között kerül megrendezésre Klinikánk tantermében és könyvtárában. Az esemény célja a külföldön és Magyarországon tevékenykedő magyar orvosok és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerének fejlesztése, valamint eddigi tapasztalataik egymás közt való megosztása. A Világtalálkozó nyelve magyar. A felkért referátumok jelentős részét a hazai egyetemek tanszékvezető professzorai, néhány esetben akadémikusok tartják. A legnagyobb számban Nagy Britanniából, valamint az Egyesült Államokból, emellett Németországból, Ausztriából, Svájcból, Belgiumból, Ukrajnából, Svédországból és Romániából látogatnak haza ott dolgozó magyar kollégák. Néhányan már végleg hazatértek és kinti tapasztalataikat osztják meg.

„Az orvoslás dilemmái a XXI. században” címet viselő világtalálkozó témái felölelik az orvoslás számos területét, ezen belül kiemelt hangsúlyt kap a neurológia, a diabetológia, az ortopédia, a radiológia és a kardiológia. A megnyitó előadást Prof. dr. Freund Tamás, az MTA elnöke tartja. Érdekes interdiszciplináris szekció foglalkozik majd a szenvedélybetegségekkel, egy további blokk pedig a beteg útját igyekszik követni a mentők kiérkezésétől a rehabilitációig.

A világtalálkozó szervezését a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) fogja össze, a társszervezők a Brit-Magyar Orvosszövetség, az Amerikai-Magyar Orvosszövetség és a Magyar Egészségügyi Társaság. A három napos rendezvényt az Oftexen továbbképzésként akkreditáltuk, a részvétel 3×16=48 pontot ér.

A regisztráció magában foglalja a kávészüneteket, a hideg büféebédet, augusztus 29-én 20:30-kor egy vacsorával egybekötött hajókirándulást, valamint aug. 30-án a Rektori Épület aulájában egy állófogadást. 

Tisztelettel,

Prof. dr. Kempler Péter

a MOTESZ elnöke