Betűméret: A A A

Kutatás

Kutatólaboratóriumunkban a Semmelweis Egyetem alaptevékenységeinek hármas egységében látjuk el feladatainkat. Erre a linkre kattintva találja a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinika Kutatólaboratóriumának honlapját.

A laboratóriumban 5 kutatócsoportban folyik kutatómunka, kutatási feladatainkat nyílt pályázati rendszerekben elnyert támogatások keretei között végezzük.

A Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán folyó betegellátásban laboratóriumunk munkatársai két területen vesznek részt:

  • Egyrészt a komplement diagnosztikai laboratóriumban hazai viszonylatban egyedülálló teljességben foglalkozunk a komplementrendszer vizsgálatával immunkémiai és molekuláris biológiai módszerekkel. A komplementrendszer vizsgálata autoimmun betegségekben, egyes fertőző betegségek kapcsán és két ritka betegség esetén, herediter angioödémában és hemolitikus urémiás szindrómában indokolt.
  • Másrészt a Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán folyó járó- és fekvőbeteg-ellátás keretein belül végezzük az Országos Angioödéma Központban történő betegellátást.

Oktatási feladatainkat a graduális, posztgraduális és szakorvosképzésben tartott előadásaink, tudományos diákkörös témavezetői, konzulensi és PhD témavezetői feladataink jelentik.