Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. január 26.
19283 Összes oltás
7797 Beoltott Semmelweis Polgár

RS16588_KA-20140430-IMG_0269-melkkassebeszeti-megbizasok-atadasa-scrA Semmelweis Szalonban vehették át megbízóleveleiket az év eleji szenátusi döntés nyomán klinikává alakult Mellkassebészeti Tanszék munkatársai Dr. Szél Ágoston rektortól és Dr. Hunyady Lászlótól, az Általános Orvostudományi Kar dékánjától.

A Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója Dr. Lang György tanszékvezető, aki a magyar betegek tüdőátültetését jelenleg is végzi a bécsi Klinische Abteilung für Thoraxchirurgie mellkassebész professzoraként.

Dr. Szél Ágoston rektor hangsúlyozta: a megbízólevelek átadása egy különleges alkalom, hiszen nagy várakozás övezi mind a klinika létrehozását, mind az erre majd ráépíthető tüdőtranszplantációs program hazahozatalát.

16584_transform-1Dr. Lang György egyebek mellett szólt arról, hogy az új munkatársak mindegyikének az alma matere is a Semmelweis Egyetem. Az ország legütőképesebb, feladatra alkalmas csapata jött létre – fogalmazott, és köszönetet mondott Dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának és a Semmelweis Egyetem vezetésének a program támogatásáért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem, mint az ország legnagyobb transzplantációval foglalkozó egészségügyi intézménye az Országos Onkológiai Intézettel közösen dolgozta ki a hazai tüdőtranszplantáció elindításának szakmai tervét.

RS16577_KA-20140430-IMG_0307-melkkassebeszeti-megbizasok-atadasa-scrDr. Kásler Miklós, az Onkológiai Intézet főigazgatója kiemelte: a Semmelweis Egyetemet a nemzeti örökség részének tartja, és nemzeti ügy, hogy a profilja teljes és világszínvonalú legyen. „Ideális, harmonikus tárgyalássorozat vége felé tartunk, amely során mindenki félretette a presztízs, az érdekeket, és az értékeket helyezte előtérbe” – fogalmazott.

Forrás: Semmelweis Hírek
Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem