Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 23.
391128 Összes oltás

 

Kedves Elsőéves Hallgató!

Talán még nem is tudatosult igazán, hogy az orvosképzésből már lassan el is telik  az első – reméljük izgalmas, és érdekes – éved, és ezzel egyben közelebb kerülsz a végső  célodhoz, az orvossá váláshoz! A nyár folyamán, az ápolástani gyakorlat során, már lehetőséged is lesz belekóstolni a betegágy melletti  munka örömeibe, egyszersmind nehézségeibe is. Ha pedig a gyakorlati tematika böngészése  során, az izgatott várakozás mellett esetleg egy kis szorongást is érezel, az teljesen természetes, annak idején mi is így éreztünk a velünk szemben támasztott  követelmények, az új szerep, az adott egészségügyi rendszerbe való beilleszkedés kihívásai miatt.

Hogy ezekre a majdan felmerülő akadályokra kicsit jobban felkészülhess,  szeretettel meghívunk téged egy ápolástani készség gyakorlatra a Semmelweis Szimulációs Központba.

120 perces gyakorlat során többek között lehetőséged lesz élethű műanyag modelleken perifériás véna kanülálására, vérvételre, infúzió összeállítására, injekció beadására  is. A csoportok kis létszáma szavatolja, hogy mindenkinek elegendő alkalma nyíljon majd  a gyakorlásra. Ráadásul a legszakavatottabbaktól tanulhatsz, hiszen az oktatók sok éves  tapasztalattal rendelkező szakápolók lesznek. Tőlük nem csak a betegellátás finom fortélyait  lesheted el, de egymás munkáját megismerve, egy kölcsönös tiszteleten alapuló,  emberi hangvételű ápoló-orvos munkakapcsolat kialakítását is elősegítheti a jövőben.

Az idei tanévben a kurzushoz szükséges feltételek megteremtése a szokásosnál nehezebb volt, ezért a szorgalmi időszakból kicsúszva, már csak a vizsgaidőszakban, de még a nyári ápolástan gyakorlat előtt tudunk rá sort keríteni. Tudjuk, hogy ez nem ideális, de két vizsga között igyekszünk majd jókedvvel, és érdekfeszítő oktatással fenntartani a figyelmedet.

A jelentkezés az egyetemi e-learning rendszerben lehetséges, mely a bevezetés a klinikumba című tárgy minden hallgatója számára hozzáférhető. A felületet folyamatosan fejlesztjük, hasznos információkat, tananyagot osztunk meg a témával kapcsolatosan.

A gyakorlat természetesen nem helyettesíti az ápolástani gyakorlat elvégzését.

Feltétlenül hozz magaddal:

1db narancsot, mandarint vagy grépfrútot az injekciózás gyakorlásához, valamint egy 100 Ft-ost  az öltöző használatához, mely az öltözőkulcs visszaadásakor visszajár.

Helyszín:
Semmelweis Szimulációs Központ

Kérdés esetén: oktatas.aitk@med.semmelweis-univ.hu

 

 

Szeretettel vár a Semmelweis Szimulációs Központ csapata!

               dr. Fritúz Gábor                                       Kozma Borbála
             klinikai oktatásvezető                                      a képzés felelőse

                                           Orgoványi Szilvia
                                             oktatási koordinátor