Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. december 01.
468884 Összes oltás

Vezetői köszöntő:

Tisztelt Leendő Munkatársunk!

Kórházunk lassan 125 éves múlttal Budapest egyik legrégebben működő kórháza. Intézményünk mindig képes volt a megújulásra és fejlődésre, aminek köszönhető, hogy osztályaink elismerten magas szakmai színvonalon végzik gyógyító tevékenységüket és vesznek részt az orvos vagy szakorvos képzésben. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően munkatársaink rendelkezésére állnak a kor igényeinek megfelelő korszerű diagnosztikai illetve terápiás eszközök, melyek lehetővé teszik a magas színvonalú betegellátást. Osztályaink szakmai műhelyként végzik tevékenységüket, ami jelentős támaszt jelent a pályájuk elején lévő kollégáiknak, annak érdekében szakmai fejlődésük is biztosított legyen. A területi betegellátás igényeit figyelembe véve feladatainkat népegészségügyi fókusszal, a lakossági szükségletek és a kórszerű betegellátás lehetőségeinek összehangolásával végezzük. Örülnénk, ha céljainkat a jövőben Önökkel együtt valósíthatnánk meg!

 

Intézmény bemutatása:

1897. október 31-én avatták fel, és adták át ünnepélyesen a Bécsi úti Szent Margit Közkórházat. Az Intézmény vezetősége egyszerre kíván építeni az alapítás óta eltelt közel 125 év tapasztalataira és próbál megfelelni a XXI. század kihívásainak. Mindennapi tevékenységünkkel, a gyógyítás iránt elkötelezett munkatársaink áldozatkész munkájával bizonyítjuk, hogy a Szent Margit Kórház fontos szerepet tölt be Budapest, Óbuda-Békásmegyer és a térség egészségügyi ellátásában.

A Szent Margit Kórház 256 aktív és 200 krónikus, rehabilitációs ággyal, 32 szakambulanciával és szakrendeléssel várja a betegeket. Folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel igyekszünk még színvonalasabbá tenni a Kórházunkban folyó szakmai munkát.

Kórházunk családias, vidám és részben már felújított infrastruktúrájú környezetében elsődleges szempont a folyamatos betegellátás és a gyógyító munka. Nagy betegforgalmunknak köszönhetően a rezidenseket és a szakorvos-jelölteket lehetőség van aktívan bevonni a betegellátásba, illetve az önálló osztályos orvosi munkába. Intézményünkben 24 órás ügyeleti rendszer működik, ahol a legkülönbözőbb betegségekkel találkozhat az orvos. Garantált felkészítést ígérünk a szakvizsgákra, emellett klinikai vizsgálatokban is aktív részvételt biztosítunk számos osztályunkon ép úgy, mint a tudományos tevékenységben való részvételre. 

Az Intézmény pontos neve: Szent Margit Kórház

Az Intézmény központjának pontos címe: 1032 Budapest, Bécsi út 132.

 

Melyik karok friss diplomásaira van szükségünk?

A Szent Margit Kórház elsősorban az Általános Orvos Karon (ÁOK) és az Általános Egészségtudományi Karon (ETK) végzett fiatalok számára biztosít elhelyezkedési, szakmai továbbképzési és gyakorlati lehetőséget.  Szakorvos kollégáink tutori, mentori szerepben tapasztalataik átadásával segítik az osztályokon dolgozó fiatalok képzését.

Az ÁOK-on végzettek számára – akár helyben is a számos és szélest kört felölelő rezidensi akkreditációval rendelkező kórházi osztályainkon – hosszú távon főleg a belgyógyász, intenzíves és radiológus szakirányok után érdeklődőket, illetve az ezen szakvizsgával rendelkező szakorvosokat várjuk. Amennyiben a fiatal szakorvos kollégák a belgyógyászat szakvizsga megszerzését követően második szakvizsgaként kardiológia, nefrológia, gasztroenterológia, vagy onkológia szakvizsgát szeretnének tenni, megfelelő osztályainkon minderre lehetőségük nyílik, így továbbra is Kórházunkon belül léphetnek tovább szakmai fejlődésük során.

Nagy betegforgalmunknak köszönhetően a rezidenseket és a szakorvos-jelölteket lehetőség van aktívan bevonni a betegellátásba, illetve az önálló osztályos orvosi munkába. Emellett klinikai vizsgálatokban is aktív részvételt biztosítunk számos osztályunkon ép úgy, mint a tudományos tevékenységben való részvételre.

Folyamatosan bővülő csapatunkba új kollégákat keresünk az ápolási területen is, a járó- és a fekvőbeteg szakellátás területén egyaránt. Várjuk azok jelentkezését, akik elkötelezettek a magas minőségű, páciens központú munkavégzés mellett és szeretnének egy dinamikusan fejlődő egészségügyi intézmény csapatához tartozni. Az ETK-n végzet hallgatók közül kiemelten az ápolás, betegellátással foglalkozókat, illetve radiográfia szakon végzett kollegákat szeretnénk jövőre új munkatársaink között üdvözölni.

 

Mi szükséges egy munkahely betöltésére való jelentkezéshez?

A Szent Margit Kórházba jelentkezőktől elsőként az alapvető információkat igazoló dokumentumokat kérjük, ezek: a CV, diploma, végzettséget igazoló iratok. Sikeres felvételit követően a munkaügyi jogszabályok által előírt dokumentumok bemutatására is szükség lesz, pl. erkölcsi bizonyítvány, személyi okmányok, lakcím, adó, TB kártya bemutatása, szakmai kamarai tagság igazolása, működési nyilvántartásba vétel igazolás, korábbi munkaviszonyok megléte esetén munkakönyv stb. és természetesen orvosi munkaalkalmassági igazolás, amely elkészítésére intézményünk Foglalkozás Egészségügyi Szolgálatánál is lehetőség van.

 

Miért érdemes, jó Önöknél munkát vállalni?

„Pro Bono Publico” – a „Közjóért”

Nincs olyan ember, aki ne vágyna arra, hogy adjon. Magából – másoknak. Gyógyításra, ápolásra szoruló embereken segíteni, empátiával és felelősségteljesen mellettük állni a legtöbb, amit egy ember nyújthat egy másiknak

Kórházunk családias, vidám és részben már felújított egyben folyamatosan megújuló infrastruktúrájú környezetében működik.

Orvosi diagnosztikai eszközparkunk a kórház viszonylagosan kis mérete ellenére széleskörű és a korunk műszaki színvonalának megfelelően fejlett, pl. MR, CT, mammográfia berendezés, UH, fix és mobil röntgen, endoszkópos labor, laporoszkópos beavatkozási lehetőség, helyben működő labor és patológia egyaránt rendelkezésre áll.

Munkatársainkat folyamatosan képezzük, így biztosítva, hogy mindig a legfrissebb ismeretek és tudás birtokában, a lehető legmagasabb minőségben gyógyíthassuk betegeinket.

A Szent Margit Kórház egy Nógrád megyényi területről lát el betegeket, így nagy betegforgalmunknak köszönhetően a rezidenseket és a szakorvos-jelölteket lehetőség van aktívan bevonni a betegellátásba, illetve az önálló osztályos orvosi munkába. A sokféle szubspecialitás révén a mindennapi tevékenység során számos különféle betegséggel találkozhatnak a kollégák, ami fejleszti differenciál-diagnosztikai érzéküket.

Létezik-e emberibb a mai rohanó világban annál, mint akkor állni embertársaink szolgálatára, amikor életük egyik legnehezebb, legkiszolgáltatottabb, legintimebb és gyakran sajnos a legtragikusabb szakasza érkezett el?

Számos hivatásról elmondható, hogy szép, ám minden kétséget kizáróan az egészségügyben megvalósuló áldozatkész, másokért tenni akarás az egyik legönzetlenebb – egyben legtöbb járó, ugyanakkor a leginkább kincset és közmegbecsülést érő – munka, amit embertársainkért tehetünk.

 

Hol és hogyan tud a munkát kereső friss diplomás kapcsolatba lépni velünk?

Több elérési lehetőséget is biztosítunk az érdeklődő hallgatók részére, egyrészt 

  • Orvos Igazgatóságunk elérhetőségein az orvosigazgato@sztmargit.hu e-mal címen, vagy 06 1 430-4800/1377 mellék telefonszámon és az Ápolási Igazgatóságunk munkatársainál az apolasiigazgato@sztmargit.hu címen és a 06 1 430-4800/1300 mellék telefonszámon.