Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. június 27.
532799 Összes oltás

Vezetői köszöntő:

Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm az érdeklődő hallgatókat az idén 191 éves intézményünk valamennyi munkatársának nevében is.

Közel 200 év nagy idő egy intézmény történetében, s különösen értékessé teszi, hogy a város egyetlen olyan intézménye, mely a létrehozása óta szünet nélkül szolgálja a lakosságot. Kórházunk első lépéseit akkor tette meg, amikor az orvostudomány már a modern szakaszában járt, a 21. században pedig immár korábban nem sejtett lehetőségek kapujában áll.

A Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház jelenlegi ellátó kapacitását Veszprém megye és a Közép-dunántúli Régió betegellátási igényeihez igazítja, megfelelve területi ellátási kötelezettségének, illetve a progresszív betegellátás szemléletének, továbbá térségi központként – részben a Balatonhoz közelségének köszöngetően – nyitott a határon túl élő, Európai Unió polgárainak ellátására is.

Az intézmény célja a kiváló minőségű szakmai szolgáltatás nyújtása magas szakképesítéssel rendelkező humán erőforrás biztosításával. A folyamatos infrastrukturális fejlesztések mellett az intézményben kiemelkedő szakmai feladat a gyógyítás, a prevenció és az oktatás.

Dr. Lippai Norbert
főigazgató
Csolnoky Ferenc Kórház 

 

Intézmény/vállalat pontos neve:

Csolnoky Ferenc Kórház

Intézmény/vállalat központjának és telephelyeinek pontos címe:

8200 Veszprém, Kórház u. 1.

8330 Sümeg, Kompanik Zs. utca 6.

Intézmény/vállalat bemutatása:

A Csolnoky Ferenc Kórház az év minden napján szinte minden szakmára kiterjedő járó- és fekvőbeteg ellátással, valamint kiemelt sürgősségi ellátással fogadja a betegeket.

Az intézmény szellemi potenciálját, oktatói, gyógyítói és tudományos tevékenységének színvonalát közel 20 tudományos fokozattal rendelkező munkatárs fémjelzi, akik részt vesznek mind a gyakorlati képzésekben, mind az elméleti oktatásban. Az intézmény munkatársainak tevékenysége hitelesen támasztja alá a tudományos tevékenység magas színvonalát. A kutatás iránt elkötelezettek ugyanúgy csatlakozhatnak például a kórházban folyó II-es, III-as, illetve IV-es fázisú klinikai vizsgálatokhoz, mint ahogy – a kapacitások erejéig – érdeklődés alapján kezdeményezhetnek is vizsgálatot, felmérést.

A kórházban jelenleg 97 rezidens és 1 szakgyógyszerészjelölt dolgozik és tanul, ebből harmincöten 2018 előtt végeztek, tehát szakvizsga előtt álló szakorvosjelöltek.

 

Melyik kar friss diplomásaira van szükségük? Ha van már most olyan munkakör, aminek betöltésére 2021. augusztustól-szeptembertől keresnek munkavállalót, azt ennél a pontnál részletezzék. (A Semmelweis Egyetemen jelenleg 6 karon folyik magas szintű graduális képzés: ÁOK, FOK, GyTK, ETK, EKK, PAK)

ÁOK, GyTK, ETK

 

Hol és hogyan tud a munkát kereső friss diplomás kapcsolatba lépni Önökkel?

E-mailben: oktatas@vmkorhaz.hu,

telefonon a (06 88) 556-217-es számon.

 

Mi szükséges munkahely betöltésére való jelentkezéshez? (CV, motivációs levél, fénykép, nyelvvizsga, diploma stb.)

Motivációs levél, önéletrajz.

 

Miért érdemes, jó Önöknél munkát vállalni? (Vezetői gondolatok, dolgozói vélemények stb.)

Széleskörű akkreditált szakirányválasztéknak köszönhetően olyan hiányszakmákra is van lehetőség az intézményben jelentkezni, mint aneszteziológia és intenzív terápia, belgyógyászat, érsebészet, nefrológia, nukleáris medicina, oxyológia és sürgősségi orvostan, pszichiátria, sebészet, vagy éppen a megyében hiányszakmának számító csecsemő- és gyermekgyógyászatra, neurológiára, ortopédiára és traumatológiára, radiológiára vagy szülészet-nőgyógyászatra.

A kórház ebben az évben húsz rezidenshelyet hirdetett, ezt maradéktalanul be is töltötték, az őszi pótkeretben további négy rezidens felvételére volt lehetőség.

Intézményünk népszerű mind a négy orvosegyetemen végzett fiatalok körében, a rezidensek szívesen jönnek Veszprémbe, ahol segítőkész idősebb munkatársak mellett tölthetik képzési idejüket.

Korszerű, és jól felszerelt intézményünkben a több mint 100 tutor szívesen fogadja a fiatalokat, folyamatosan segítik őket a szakmai feladataik megoldásában. Lehetőséget kapnak a megfelelő számú beavatkozások elvégzésére is, hogy mielőbb rutint szerezhessenek választott szakterületükön. A fiatal orvosok többsége a kórház magas szakmai színvonalát, a nagy ellátási területet és a kollegiális, támogató légkört említi az intézmény melletti döntéses során választása indokaként.