Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 18.
530637 Összes oltás

 

Jogi önvédelem – az orvos jogai 

Hogyan előzhetjük meg, hogy a beteg pereljen? Milyen úton kerülhető el, hogy bíróságra kerüljön az ügy? Milyen jogai vannak az orvosnak a gyógyítás és a bírósági eljárás során? Erre a problémakörre igyekszem majd kielégítő válaszokat és tanácsokat adni a résztvevőknek. A cél az legyen, hogy a gyógyító bátran merjen gyógyítani, ne akadályozza a munkáját a félelem panaszoktól, műhibaperektől vagy formanyomtatványoktól.

Tanulásmódszertan

Ez a tréning lehetőséget biztosít arra, hogy kialakíts egy egyéni, hatékony tanulási stratégiát. Feltérképezi az erősségeket, konkrét eszközöket és praktikákat nyújt.
Elsősorban gólyáknak ajánljuk. 

 

Időgazdálkodás

Időből még sosem volt senkinek elég, csak annyit tehetünk, hogy megfelelően osztjuk be azt, ami rendelkezésünkre áll. Ezen a tréningalkalmon feltárjuk azt, hogy hogyan szoktad szervezni az idődet, hol csúsznak el a tervek, illetve megoldási javaslatokat keresünk a halogatásra is. Praktikus megközelítésre és interaktivitásra érdemes számítani.

Jogosítvány tanfolyam

B kategóriás jogosítvány szerzésére biztosítunk lehetőséget, versenyképes áron a Semmelweis Egyetemen! Koncentrált elméleti képzés online formában és egyénhez igazodó gyakorlati órák. 

Stresszkezelés

A stresszkezelés témaköre mára senkinek sem ismeretlen terület – mégis, tapasztalataink szerint az emberek (köztük a Semmelweis Polgárok) továbbra is sokszor feszültek, idegesek, stresszesek a félévek során – és ne is beszéljünk a vizsgaidőszakról… Saját véleményünk az, hogy ahogyan a legtöbb készséget, képességet, úgy a stresszkezelést sem elég olvasni, kutatni – hanem gyakorolni kell, amihez pedig konkrét eszközök és technikák kellenek. Éppen ezért állítottunk össze kipróbált technikákból, szakképzett műhelytartók segítségével egy olyan stresszkezelés műhelyt, ahol kézzel fogható javaslatokat és eszközöket kapsz a mindennapi stresszel való megküzdéshez.

 

Asszertív kommunikáció

Asszertív kommunikáció során egyaránt érvényesül a saját érdekünk és a másik félé is. A valóságban azonban nehéz megvalósítani ezt az érzékeny egyensúlyt. Ez a tréning fejlődési lehetőséget biztosít az ehhez szükséges két területen: a saját érdekeink képviseletében, illetve a másik fél iránti empátiában.