Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 24.
531138 Összes oltás

A COVID hosszú távú hatásaival küzdő gyermekeknek adhatunk élményt a Semmelweis Egyetem Alapítvány kampányában

Látogatás lovardában, kalandparkban, a Csodák palotájában, állatkertben, vagy éppen gokártozás, részvétel szélcsatorna-lebegésben, autógyár-látogatásban. Ilyen és ezekhez hasonló „élmények” adományozhatók a COVID-19 hosszú távú hatásai miatt kezelt gyerekek számára a Semmelweis Egyetem április 3-ig tartó kampánya keretében. A semmelweis.hu/elmenyajandek felületen keresztül nemcsak az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika közel 200 páciensét támogathatjuk ilyen módon, az általuk személyesen kiválasztott programokkal, de lehetőség van a klinika betegellátási tevékenységét is felajánlásokkal segíteni.

TÁMOGASSA ÖN IS FELAJÁNLÁSÁVAL AZ I. SZ. GYERMEKGYÓGYÁSZATI KLINIKA PÁCIENSEIT!

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján 2021 március vége óta fogadják azokat a gyermekeket, akiknél koronavírus-fertőzésük után több mint egy hónappal is az életminőségüket jelentősen rontó, makacs tünetek maradtak fenn, vagy éppen a betegség után hetekkel jelentek meg ezek. „Mintegy 300 gyermeket láttunk el eddig, illetve gondozunk, a tünetek pedig rendkívül szerteágazóak” – mondta el dr. Krivácsy Péter, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője, a gyermek long-COVID ellátás irányítója. Több mint ötvenféle, a koronavírus-fertőzés után hetekkel, hónapokkal is fennmaradó tünetet láttak eddig, ezek közül gyermekek esetében a leggyakoribbak a koncentrációs zavarok, fejfájás, nem múló fáradtság, emésztési zavarok, fulladás, a terhelhetőség csökkenése.
A Semmelweis Egyetem Alapítvány (SEA) munkatársai először karácsony előtt keresték meg azokat a vállalatokat, akik szolgáltatásai a gyermekek kívánságlistáján megtalálhatók voltak. A SEA számára nagy öröm, hogy a kezdeményezést sokan fontosnak érezték és csatlakoztak kampányhoz, melynek eredményeképpen 60 gyermek és családjuk már részt is vehetett az általuk kiválasztott programon.

A most folytatódó, és április 3-áig tartó kampányban a klinika páciensei közül további mintegy 150, a koronavírus-fertőzés hosszú távú hatásaival küzdő gyermek számára ajándékozhatunk élményt. Az érintettek – az előzőkkel megegyezően – egy ötven programot tartalmazó listából választhatják ki, hogy minek örülnének legjobban, a befolyt támogatásokból pedig lehetővé tesszük számukra kívánságuk teljesülését– ismertette a részleteket dr. Hegedüs Tamás, a program operatív szervezését végző Alumni Igazgatóság vezetője. A teljes kampányt a Semmelweis Egyetem fundraising munkacsoportja koordinálja Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, valamint dr. Pop Marcel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága vezetője, fundraisingért felelős rektori biztos irányításával. A gyerekek által kért élmények között van állatkert, tropikárium, vadaspark, bábszínház, édesség- és autógyár, stadion és reptérlátogatás is.
Dr. Krivácsy Péter szerint az ajándékozási kampány során adott élmények segítik a pácienseik rehabilitációjának folyamatát, amelyben a pszichés támogatásnak is nagy szerepe van.
További részletek a semmelweis.hu/elmenyajandek felületen olvashatók.

Élményajándék az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika pácienseinek

Ft
Személyes adatok

Feltételek

Adományok összege: 5 000,00Ft

 

Köszönjük eddigi támogatóink felajánlásait!