7665. oldal
A Magyar Tudomány Ünnepe (november 3–30.) 
Ebből az alkalomból tudományos üléssorozatot és jutalomdíj-átadó ünnepsé geket szervez egyetemünk. A részletekről a cikkben olvashatnak.
Ismét lesz Semmelweis Magyar Alumni Nap november 28-án.
6-7. oldal
Den deutschsprachigen Studenten gefällt das Zentrum für Theoretische Medizin
11. oldal
Gyógytornászképzés nemzetközi távlatokkal 
Amióta Horváth Mónika tavaly júliusban átvette az ETK Fizioterápiás Tanszékének vezetését, több
változás is történt. Az elmúlt több mint egy év eseményeiről, eredményeiről, egyebek között a márciusban elindult svájci gyógytornászképzésről kérdeztük őt.
15. oldal
Ötvenéves diploma
Az idei jubileumi díszoklevelesek között találjuk Kádár Anna professzor asszonyt és férjét Krakovits Gábor, ortopéd sebész traumatológust, akik évfolyamtársakból lettek házastársak.
16. oldal
Emlékérem-átadás
Október 7-én a Közegészségtani Intézetben Zsámboky-emlékérem átadására került sor, amit Tompa Annának, a Közegészségtani Intézet igazgatójának adományoztak az orvostörténet oktatása és kutatása terén kifejtett munkája elismeréseként.
17. oldal
Wir stellen uns vor DSVS – Was ist das? 
Eine Studentenvereinigung, ein Integrationskonzept, ein Ansprechpartner
18-19. oldal
Szigorodó állattartási követelmények 
Nemzetközi és hazai trendekhez hasonlóan egyetemünkön is csökken a kísérletekben felhasznált állatok száma. Tartásuk körülményei sokat javultak a magyar állatvédelmi törvény tíz évvel ezelőtti életbe lépése óta, a közeljövőben pedig uniós szigorítás várható – tájékoztatott az Egyetemi Állatkísérleti Bizottság (EÁB) elnöke, Anderlik Piroska emeritus professzor és a NET Központi Állatházának vezetője, Torday Ferenc.
20. oldal
Fejben dől el a siker 
A célba érkezés „tudománya” is hozott már aranyérmes helyezéseket, és ez nem csak technika – mondja Lénárt Ágota, aki 1987-től folyamatosan a magyar olimpiai csapat egyik sportpszichológusa.
Arról is olvashatunk, hogy végre elindult itthon a sportpszichológusi hálózat építése.
22-23. oldal
Hírek, események – röviden 
25. oldal
UNICard
Medical services available for foreign university students. Those who have not received their card yet should contact us by e-mail at info@unicardinfo.hu or telephone 06/20 825-8432.