7645-6. oldal
Lobogó zöld zászlókkal 
Egyetemünk is egyik kezdeményezője – az Egyetemi Klinikák Szövetségének tagjaként – a szakmai
szervezetekkel közös tiltakozó akciónak. Az ezt jelképző zöld zászlót szeptember 24-én délelőtt az
egyetemi vezetés, a klinikaigazgatók és a sajtó képviselőinek jelenlétében húzták fel a Belső Klinikai
Tömb kertjében. A részletekről Stubnya Gusztáv főigazgató beszélt lapunknak és olvashatják a
tiltakozó nyilatkozatokat is.
7-8. oldal
Több pénz kell az egészségügy és az egyetem kasszájába 
A betegség nem tud várni, válságban is gyógyítani kell – mostanában sokat hallani ezt a mondatot
Ivády Vilmos gazdasági-műszaki főigazgatótól, aki lapunknak adott helyzetértékelőjében
elmondta: a negyedik negyedévben az év első kilenc hónapjához képest havi 386 millió forint OEP-bevételkiesés várható. Emiatt kényszerült restrikciós intézkedések elfogadására szeptember 24-én a Szenátus.
9. oldal
Küzdelem a szakdolgozók megtartásáért 
„Ritkán adnak ápolóknak vagy szülésznőknek állami kitüntetést. Én sem számítottam ekkora megtiszteltetésre, hisz kaptam már miniszteri, szakmai és munkahelyi elismeréseket. Azt gondolom,
hogy ezúttal nem csupán engem tüntettek ki, hanem főnővér és ápoló társaimat, a körülöttem dolgozó kollégákat is, csak ez a rangos érem véletlenül hozzám ért el.” – vallja Csetneki Julianna, egyetemünk ápolási igazgatója, aki március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.
10. oldal
Klinikai szimulációs labor az ETK-n 
Sol omnibus lucet – szól az Egészségtudományi Kar mottója, vagyis a Nap mindenkinek süt, még annak az életnagyságú szimulátor babának is, aki szeptember 16-a óta aktívan gyógyul a korszerűen felszerelt laboratóriumban, közben tanítva nemcsak a kar, hanem az egyetem összes gyógyítással foglalkozó karának hallgatóit.
11. oldal
Egyetemi lovasok 
Ők lesznek azok, akik állják a sarat, vagyis a lovak és a lovasok – mondta beszédében Dobozy László, arra utalva, hogy a nagy sárban az autók elakadnak, de a lovak nem. Mindez a Testnevelési és Sporttudományi Kar lovaskultúra oktató felsőfokú szakirányú továbbképzési szak Sóskúti Lovas Sportklubban tartott tanévnyitó ünnepségén hangzott el szeptember 27-én délután.
13. oldal
Kutató bőrgyógyászok Budapesten
A Magyar Dermatológiai Társulat és a Semmelweis Egyetem Bőr-Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája volt a házigazdája a szeptember 9. és 12. között rendezett Európai Kutató Bőrgyógyász Társaság (European Society for Dermatological Research) 39. éves konferenciájának.
17. oldal
Élménynap adományokkal
Legkevesebb nyolcszáz gyermeknek volt legszebb napja szeptember 24-e, s e rendezvény keretében nagy összegű adományait átadta az egyetem két gyermekklinikájának az MVM Zrt.
19. oldal
18th International Semmelweis Symposium 
„New trends, innovations and technology in urology” 19th – 21st November – Programme
21. oldal
Introducing ESN Semmelweis
No doubt many will have come across the enigmatic expression “ESN Semmelweis” via the Neptun system, but let’s see what lies behind the abbreviation!
23-25. oldal
Hírek, események – röviden