7504. oldal
Konzorcium a lovas kultúráért 
Egyetemünk is tagja lett annak a konzorciumnak, amely vállalta, hogy a magyarországi lovas szak
képzésrendszerének megújításával közvetve jelentősen hozzájárul a lovassportok, a lótenyésztés,
a lovas turizmus, a lósportok és más, a lótartáshoz kapcsolódó ágazatok gazdasági megerősödéséhez.
5-6. oldal
Éveken át tartó barátságok is köttettek… 
Schaff Zsuzsanna egyetemi tanár a Magyar Kultúra Napján Szent-Györgyi Albert-díjban részesült.
A professzor asszony élete és munkássága egyetlen intézményhez, a Semmelweis Egyetemhez
kötődik, közel negyven éve.
7. oldal
Outing in Pannonhalma 
Established by Tivadar Tulassay one and a half years ago, the Kerpel-Fronius Ödön Talent-Retention Programme organizes cultural programs and trips in addition to its professional activity. Lately, we have visited the Benedictine Abbey of Pannonhalma.
8-9. oldal
Sikeres négy esztendő 
Lezárult a Szentágothai János Regionális Egyetemi Tudásközpont első 4 éves működése, az eredmények felülmúlják a várakozásokat – derül ki ez is a nemrég megjelent 2008-as jelentésből.
10-11. oldal
Kutatások, fejlesztések a piacon 
Január 19-én újabb mérföldkőhöz érkezett a Trimarán Üzletfejlesztési Program. 2,5 milliárdos innovációs portfolióval várják a befektetőket.
12. oldal
Szakmailag a csúcson 
Ha azt mondom, csont-, vagy lágyrésztumor kezelés, végtagmegőrző speciális műtétek, vagy csípőprotézis beültetés és csere, speciális gyermekortopédiai műtétek, akkor az embereknek az Ortopédiai Klinika jut először eszébe – mondja a többi közt Szendrői Miklós klinikaigazgató.
17-18. oldal
Bér- és munkahely megtartásra törekvő szakszervezet 
Reformálás előtt állt a SOTE Szakszervezet, újabb nevén Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség, aminek képviselői és a főigazgató között egyeztetés zajlott az idei költségvetésről, amit elfogadhatónak és támogatandónak tartanak – mondta a többi közt Berki Zoltán titkár.
20-21. oldal
Organverpflanzung und Studium? 
Im vergangenen Oktober wurde in der von Professor Jenő Járay geleiteten Klinik für Transplantation und Chirurgie der Semmelweis Universität das Transplantations-Ruf-Programm für Medizinstudenten gestartet.
22. oldal
Dohányzáskutatás kiterjesztése Magyarországra
Az amerikai National Institute of Health keretében működő Fogarty International Center (FIC) 2007-ben 4-5 éves folyamatos kutatásra lehetőséget adó világméretű pályázatot hirdetett a dohányzással kapcsolatos nemzeti kutatások kapacitásainak bővítésére. Balázs Péter és Foley L. Kristie írása.
23. oldal
Hírek, események 
26-27. oldal
Báli szezon 
Két bált is rendeztek a Semmelweis Egyetemen.