7444-8. oldal
Dies Academicus 2008 
Az egyetem alapításának 239. évfordulója alkalmából november 8-án 10 órai kezdettel tartott
ünnepi egyetemi szenátusi ülésen végig jelen volt Sólyom László köztársasági elnök. Megnyitó
beszédében Tulassay Tivadar rektor köszöntötte őt és az eseményen megjelenteket. Az ünnepi
beszédet Szél Ágoston mondta.
9. oldal
Itthon kamatoztatja tudását 
A Dies Academicus ünnepségen vette át Kiss Dorottya kitüntetéses doktori oklevelét és a hozzátartozó aranygyűrűt Sólyom László köztársasági elnöktől. Ebből az alkalomból kérdeztük őt eredményeiről és terveiről.
10-11. oldal
Ünnep a Tűzoltó utcában
Az Általános Orvostudományi Kar Elméleti Orvostudományi Központja (EOK) ünnepélyes átadása november 6-án volt. Sugárzó öröm és a Nap mosolya ragyogta be az óriási épület előcsarnokába nagy számban érkező vendégeket és a büszke házigazdákat.
12. oldal
Zökkenőmentes út a Puskin utcából az EOK-ba 
Kiürült a Puskin utcai Tömb. Hűlt helye a laboroknak, már csak néhány itt maradó bútor árválkodik az üresen kongó helyiségekben. Lezárult egy korszak az egykor e falak között munkálkodó intézetek történetében, s elkezdődött az új a Tűzoltó utcai Elméleti Orvostudományi Központban. S, hogy mindez bekövetkezhessék, ahhoz kellettek a Biztonságtechnikai Igazgatóság dolgozói is, kiket komoly feladat elé állított a költözés.
13. oldal
Emlékezés az 1956-os forradalomra 
Ünnepélyes koszorúzással emlékeztek egyetemünk dolgozói és hallgatói az 1956-os forradalom 52. évfordulójára október 22-én. A múlt eseményei előtti tisztelgés hangsúlyos helye a belső telepi munkálatok miatt a NET előtt álló Tóth Ilona szoborhoz tevődött át, ahol Szécsényi-Nagy Balázs EHÖK elnök mondott emlékező beszédet.
19. oldal
Látható és eltitkolt különbségek
Osváth Péter egyetemi oktató, PhD-védés előtt álló adjunktus, sportorvos, író. Nevére rákeresve ez utóbbi tevékenységéről találni a legtöbb információt a neten. Írt már nőknek szóló alakformáló könyvet, testépítő szakkönyvet, tankönyveket, de szépirodalmi műveket is. Eddig két regénye jelent meg, a harmadikon jelenleg is dolgozik.
20. oldal
Szeretet nélkül lehetetlen gyógyítani
A berlini 19. European Students’ Conference-en a világ minden tájáról érkező 1200 orvostanhallgató és PhD-hallgató közül a regulátoros T sejtek és a preeclampsia kapcsolatáról szóló kutatásával Toldi Gergely IV. éves medikus nyerte el az első díjat, a legjobb előadásnak járó Zondek-díjat, továbbá a Charité-Allianz közös ösztöndíját.
21. oldal
Díjeső Berlinben – Genersich díjas hallgató 
Elsöprő magyar sikerrel zárult a 2008-as European Students’ Conference Berlinben. A 19. alkalommal megrendezett nemzetközi tanácskozáson a megszerezhető díjakból többet is elhoztak hallgatóink, köztük Egervári Gábor, aki első lett a hematológia-onkológia szekcióban, s elnyerte a Charité Egyetem ösztöndíját, idehaza pedig az idei Dr. Genersich Antal hallgatói díjat.
24-25. oldal
Hírek, események – röviden 
27. oldal
A gólyabálról, ami az év egyik legjobb bulija 
Október 18-án rendezték meg egyetemünk gólyabálját. A korábbi évekhez hasonlóan most is rendkívül színvonalas rendezvénynek lehettünk részesei. Az Instruktor Öntevékeny Csoport és a Hallgatói Önkormányzat tagjai hatalmas lelkesedéssel, szorgalmas munkával tették ünnepélyessé az alkalmat.