Betűméret: A A A

Orvosi tevékenységünk köre

Ahogy a klinika nevéből is kitűnik, speciálisan is képzett alkalmazottak állnak a betegek rendelkezésére. Ellátjuk az általános hasi sebészet minden területét, kiemelten foglalkozunk a daganatos betegek kezelésével és utógondozásával, a belső elválasztású mirigyek (mellékvese, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy) betegségeinek sebészeti kezelésével. Több szerven a műtéteket minimál invaziv (laparoszkópos) módszerrel is végezzük (epe, mellékvese, vese, stb.) E nagy lehetőségek előtt álló területen folyamatos profilbővítést tervezünk. Lehetőségünk van az emlő ultrahangos és röntgen (mammográfiás) vizsgálatára, ultrahang és röntgen vezérelt (sztereotaxiás) szövettani mintavételre, nem tapintható elváltozások jelölésére.

Tevékenységünk speciális területe a szervátültetés (vese, máj, kombinált vese- hasnyálmirigy valamint hasnyálmirigy szigetsejt) és ezekkel kapcsolatos határterületek. Munkánk jellegéből adódóan vállaljuk a szövődményes epeúti betegségek és májdaganatok sebészei korrekcióját, gyógyítását.
Szakképzett munkatársaink foglalkoznak a szervátültetés után a betegek gondozásával, a belgyógyászati vese- és májbetegek kivizsgálásával, kezelésével, beleértve az úgynevezett élő donorok kivizsgálását is.

A járóbetegrendelésen lehetőség van a speciális szakrendeléseken kívül endoszkópos, ultrahangos, izotópos, angiográfiás és számítógépes rétegvizsgálatok (CT) elvégzésére, tanácsadásra (diéta, gyógytorna, stomakezelés) is. Az ambuláns műtő alkalmas kisműtétekre, diagnosztikus próbakimetszésekre, a művese kezeléshez szükséges arteriovenózus érösszeköttetés képzésére. Diagnosztikus részlegünk felkészült tűbiopsziák, és ultrahangvezérelt beavatkozások végzésére is.