Betűméret: A A A

Kötelező szintentartók vizsgáiról

            A Szak- és Továbbképzési Igazgatóság az elmúlt évek tapasztalatai miatt változtat a tanfolyamok anyagának számonkérési formáján.

            Ezentúl a tanfolyamon résztvevők a tanfolyam alatt is megpróbálhatják megoldani az előadások napi anyagaiból összeállított tesztkérdéseket. A kérdések az előadás napján délután 2 órától oldhatók meg, egészen a tanfolyamot követő hét végéig. Mindenkinek három – három próbálkozási lehetősége van a napi tesztek kitöltésére. A kérdések megválaszolására kérdésenként két perc áll rendelkezésére, amit azonban összesítve használhat fel. Ez azt jelenti, hogy pl. 20 kérdés esetén a teszt megoldására összesen 40 perc áll rendelkezésére. Amennyiben a napi tesztek összesített megoldási átlaga eléri, vagy meghaladja a 66,7%-ot, úgy Ön eleget tett a számonkérési kötelezettségének. A kiértékeléskor a próbálkozások során elért legjobb eredmény kerül beszámításra. Amennyiben a három próbálkozással sem sikerül elérni a 66,7%-ot, úgy külön eljárás keretében a szervezőknél biztosítunk szóbeli beszámolási lehetőséget.

A tesztkérdésekre elektronikus úton, már a tanfolyam helyszínén online tudnak válaszolni a Semmelweis Egyetem e-learning rendszere segítségével. Az online tesztek kitöltéséhez saját internetes kapcsolattal és/vagy WIFI hozzáféréssel rendelkező okostelefon, tablet, vagy notebook/laptop szükséges. Kérjük, hogy amennyiben módjukban áll,  hozzanak magukkal ilyen készüléket.

A tanfolyami helyszíneken megfelelő, mindenki által elérhető WIFI hozzáférést biztosítunk, így akár a helyszínen is meg lehet oldani a teszteket.

A változással kapcsolatos gyakorlati kérdéseket itt tekinthetik meg.

            Reméljük, hogy a változtatások segítségével csökkenteni tudjuk az online vizsgákkal kapcsolatos – érthető- szorongást és a Semmelweis Egyetemen szervezett tanfolyamokon a távoktatási rendszerű vizsgázással szerzett tapasztalatokat máshol is kamatoztatni tudják majd.