Betűméret: A A A

Figyelmeztetés!

Pontszerzés és pontjóváírás a cikluszárás időszakában

 Az Egyetemek által kiadott továbbképzési teljesítési igazolások kiállításakor az addig megszerzett kreditpontok archívumba kerülnek, a pontgyűjtési lehetőség azonban nem záródik le.

A teljesítési igazolás kelte és az ENKK által határozatban kihirdetett új működési nyilvántartási ciklus kezdő dátuma közötti időszakban megszerzett pontok nem számítódnak be automatikusan az új működési nyilvántartási ciklus alatti teljesítésbe, mert azok az új cikluson kívül, azaz még a megújítandó működési nyilvántartási ciklus idején megszerzett pontok.

 A továbbképzési rendelet 1. § (4) bekezdésében foglaltak alapján a továbbképzési időszakból* a következő időszakba 50 – a továbbképzési időszak utolsó évében szerzett – pont átvihető, a pont megszerzésének jellegétől (kötelező szinten tartó, szakma szerinti, kongresszus, egyéni pontszerzés, munkahelyi továbbképzés, stb.) függetlenül szabadon választható elméleti pontként. Ezek a pontok „Áthozat”-ként jelennek meg az oftex/gyoftex ponttáblázatban és nem terhelik az éves 100 pontos elméleti kontingenst.

A továbbképzési teljesítési igazolás kiállítása és az új ciklus kezdete között megszerzett pontok ezen átvihető pontok közé számítanak be.

Amennyiben ezen időszak alatt minősített továbbképzési programon kívánnak részt venni, kérjük, vegyék figyelembe az előzőekben leírtakat a tanfolyamokra történő jelentkezéskor.

Abban az esetben, ha nem biztosak abban, hogy a kiválasztott tanfolyamon megszerezhető pontok hogyan fognak beszámítani a továbbképzési teljesítésükbe kérjük, hívják fel Titkárságunkat!

*A továbbképzési időszak a működési nyilvántartáshoz (regisztrációhoz) kapcsolódik, kezdete a működési nyilvántartásba vétel kelte és a működési nyilvántartás lejárati dátumával záródik, ill. addig tart, amíg az előírt pontgyűjtés be nem fejeződik.

 

SE Szak- és Továbbképzési Igazgatóság