Cím: Alsóörs Kossuth Lajos utca 4.

Gondnok:      Kovács György

Ügyintézők:   Rojkovics Andrea      rajkovics.andrea@semmelweis-univ.hu

                             Molnár Alexandra      molnar.alexandra@semmelweis-univ.hu

 

A Semmelweis Egyetem alsóörsi üdülője Veszprém megyében a Balaton északi partján található. 10 km-re a Balaton északi „fővárosától” Balatonfüredtől. A település a 71-es főút mellett fekszik. Könnyen megközelíthető és remek program lehetőség átkerékpározni, vonatozni vagy vitorlázni Balatonfüredre.

A háromszintes RETRO hangulatú üdülő biztosítja a pihenni vágyók kényelmét. Az üdülő két emeletén egy időben 13 vendégnek biztosít szálláshelyet.

Megközelítés:

 • Vasúttal a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca-vasútvonalon.
 • Veszprémből közvetlen autóbusz járattal.
 • Budapesttől mintegy másfél órás autóúttal.

Leírás

A 3 szintes családias üdülő épületében 13 vendég szállásolható el. A vendégek elhelyezése 2 illetve 3 ágyas szobában történik. A földszinten közös konyha, nappali, emeletenként pedig zuhanyzó, mosdó, hűtőszekrény és a Balatonra néző erkély várja a vendégeket.

 • A földszinten közös helységek találhatóak, étkező, konyha és sportterem, ahol a beltéri ping-pong asztal van
 • Az első szinten 3 különálló szoba, WC és zuhanyzó, amit a 3 szoba lakói közösen használhatnak, valamint egy társalgó szoba, ahol egy nagy képernyős tévé biztosít szórakozási lehetőséget vagy akár a kártya partik is helyet kaphatnak. Az első szinten található egy emeletes ággyal ellátott szoba, valamint két darab francia ágyas szoba, melyből az egyik pótággyal bővíthető 3 fős szobára.
 • Az épületben ingyenes wifi kapcsolat.
 • A második szinten 2 szoba, WC és zuhanyzó található. A második szinten lévő szobák pótággyal két háromfős szoba.
 • Mind két szinthez tartozik egy erkély, melyről csodás a kilátás a Balatonra.

Galéria

21kép

Szabadidő

Az üdülőben lévő kikapcsolódást szolgáló lehetőségek

A közösségi konyha mellett a szabadban kialakításra került egy fedett sütögető rész a szabadban történő sütésre, bográcsozásra. Az esti kártya partik, különböző labdajátékok, vagy egy jó beszélgetés mellett gondtalan napokat tölthetnek családjukkal, barátaikkal.

Az asztali tenisz kedvelőinek beltéri, kültéri pingpong asztal áll rendelkezésére. A melegebb napok átvészeléséről, az udvaron felállított medence és a hozzá tartozó nyugágyak gondoskodnak. A gyerekeknek lehetőségük van homokvárat építeni az üdülő homokozójában.

Galéria

8kép

Ajánló

Az üdülő közelében elérhető üzletek:

 • Élelmiszerbolt 700 m,
 • Étterem: 600-700 m-re,
 • Cukrászda: 550 m-re található.

A Balaton északi partján egyik legjobban kiépített strand Alsóörsön található.

Turisztikai lehetőségek:

Alsóörs legfontosabb természeti vonzereje maga a Balaton, a tó számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az üdülőközönségnek.  A Balaton-vidék egyik legszebb kilátótornya a 293 méter magas Csere-hegyen emelt, kőből épített Csere-hegyi kilátó. (Egykori Horthy majd Szabadság kilátó.) A torony erkélyéről három megye (Veszprém, Fejér, Somogy) földjére nyílik a kilátás. A Királykúti völgy is kedvelt kirándulóhely Alsóörs környékén; a hagyomány szerint Mátyás király is itt vadászott. A Malomvölgyön át az út Alsóörsről Felsőörsre vezet.

Látnivalók:

 • Endrődi Sándor emlékműve a róla elnevezett parkban, amely a 71-es út mellett található.
 • A református templom a Somlyóhegy oldalában emelkedik. Keletelt, egyhajós templom, nyugati oldalán toronnyal, alatta XIII. századi boltozott kegyúri karzat van. A tornyon résablakok, az előcsarnokban XV. Századi, csúcsíves tagozott bejáratú kapu. 1318-ban már állt, 1788-ban építették át mai formájára.

A török háznak nevezett épület Magyarország legrégibb, gótikus, kisnemesi udvarháza. A XV. Századból származik, oromfala alatt hatalmas pince húzódik, széles félkörívű késő gótikus ajtókövekkel. A ház ajtaja is gótikus, faragott kőkerettel. A ház pitvarból, konyhából, kisebb dongaboltozatos kamrából és egy szobából áll, amelybe szemöldökgyámos ajtó vezet. A szoba mennyezete fából van. A nép a török adószedő házának nevezte, valószínűleg azért, mert kéménye hasonlít a turbános fejhez

(forrás: wikipedia, alsoors.hu)

Foglalás

Árak

A 2019. évi főszezonra vonatkozó áraink (2018. évi szezonhoz képest változtak)

A fenti árakon kívül a 18. életévüket betöltött vendégek helyszínen a gondnoknak fizetendő plusz 500 Ft/fő/ vendégéjszaka fizetésére kötelesek az idegenforgalmi adó miatt. Továbbá lehetőség van az udvaron sátorozásra 300 Ft/ fő/éjszaka áron.

Az árak tartalmazzák a víz-, villany-, gáz és végtakarítás, valamint az ágynemű használat költségeit.

A szobákat szombaton 16 órától lehet elfoglalni és a következő hét szombatján legkésőbb 10 óráig kell elhagyni.

Elő és utószezonra vonatkozó áraink (májustól június 15.-ig; szeptember 1.-31.-ig)

Holt szezonban a gondnok jelenléte nem biztosított.

Galéria

11kép

Itt tölthető le az adatlap.

A foglalás menete a következőként zajlik: A foglaló a letölthető adatlap minden mezőjét pontosan, hiánytalanul kitöltve küldje meg az udulok@semmelweis-univ.hu e-mail címre. Ezt követően munkatársunktól kap egy az előjegyzést igazoló e-mailt, melyben szerepel a foglalni kívánt időpont, az előre fizetendő üdülési díj, valamint a helyszínen a gondnoknak fizetendő IFA költsége. Az előjegyzési e-mail megérkezésétől számítva 5 munkanapon belül a fizetést igazoló bizonylatot meg kell küldeni az udulok@semmelweis-univ.hu címre, amennyiben ez nem érkezik be, újra szabaddá válik az előjegyzett időszak.

FONTOS! Az adatlap akkor fogadható el, amennyiben minden mezője kitöltésre kerül.

Vélemények

2018.07.28

Köszönjük a kedves vendéglátást! Mindenkinek ajánljuk, aki teheti. Jövőre is jövünk //LÁLÉFÜ és a család

2018.

Köszönjük a kedves fogadtatást, a tiszta házat, amivel fogadtak minket. Nagyon jól éreztük magunkat! Szép emlékekkel távozunk! // Mákszem+ Bíró család

2018.08.25.-09.01.

Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat.

2018.

Köszönjük a lehetőséget, jól éreztük magunkat, szép helyeken jártunk // Andi,Zoli

Házirend

Tisztelt Vendégeink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az alább részletezett házirendet az üdülő területén való tartózkodásuk alatt kötelesek betartani!

 

 1. Az érkező vendégek a szobáikat az érkezés napján 16:00 órától foglalhatják el. A szobákat az utolsó napon legkésőbb 10:00 óráig kell elhagyni.
 2. A szobakulcsot a bejelentőlap kitöltését követően kapják meg vendégeink. A kulcs elvesztése, sérülése esetén a vendéget teljes anyagi felelősség terheli. Hazautazás napján a kulcsot a gondnok részére kérjük leadni.
 3. Az idegenforgalmi adót a ténylegesen eltöltött vendégéjszakák száma alapján érkezés napján a gondnoknak kérjük megfizetni készpénzfizetési számla ellenében. ( Bankkártyával történő fizetés nem megoldott, kérjük, hogy lehetőség szerint az IFA mértékének megfelelő készpénz/aprópénz legyen Önöknél)
 4. Látogatók, idegenek fogadása a lakrészben csak a gondoknál történt előzetes bejelentés és díjazás megfizetése mellett lehetséges. E rendelkezés megsértése esetén a szállásadó jogosult azonnali hatállyal a vendéget a szálláshelyről kiutasítani.
 5. Az üdülő helyiségeit, berendezéseit és felszerelési tárgyait kérjük a rendeltetésüknek megfelelően használni. A nem rendeltetés szerinti használat illetve a gondatlanság által okozott károkért a vendég kártérítéssel tartozik.
 6. Az üdülő tulajdonát képező szobai tartozékokat, berendezési tárgyakat (különösen takaró, ágynemű, edény, stb.) az épületből kivinni TILOS!
 7. A szobákban kávét főzni, ételt melegíteni tűzveszély és közegészségügyi okok miatt TILOS!
 8. A konyhában található gázpalackot csak a gondok jogosult cserélni.
 9. Az üdülő csak az általa üzembe helyezett elektromos berendezések, készülékek biztonságos üzemeltetéséért felel.
 10. A lakóegységekben, közös helyiségben elhelyezett vagyon- és értéktárgyakért az üdülő semmilyen felelősséget nem vállal. A lakóegység zárása mindenkinek saját érdeke és felelőssége.
 11. Az épületekben és felszerelésekben okozott károkat a károkozó köteles azonnal jelenteniaz üdülő vezetősége/gondnok felé és a keletkezett kárt a helyszínen megtéríteni.
 12. Kérjük, hogy 22.00 és 07.00 óra között a többi üdülővendég nyugalmára legyenek fokozott tekintettel.
 13. Az esetlegesen elszenvedett balesetekről, sérülésekről a gondnokot azonnal tájékoztatni kell.
 14. Az elsősegélynyújtó felszerelés a gondnoki szobában található.
 15. Az esetleges panaszok vagy egyéb észrevételek, rendkívüli esemény vagy veszély észlelését kérjük a gondoknak bejelenteni.
 16. Az üdülőbe kisállatot vinni TILOS!
 17. Távozáskor az üdülőt kérjük abban az állapotban átadni, amilyen állapotban átvételre került. Kérjük, ügyeljenek rá, hogy személyes tárgyaikat ne hagyják az üdülőben, valamint gondoskodjanak a hűtő és a szemetes edények kiürítéséről. Az ágyneműt nem kötelező lehúzni.
 18. A sporteszközöket sértetlen állapotban kérjük visszaadni. Az esetleges károkért a vendég kártérítéssel tartozik.
 19. Minden vendég köteles betartani a tűz- és balesetvédelmi szabályokat.
 • az üdülő területén dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet, melyről az udvaron elhelyezett táblák adnak tájékoztatást (az épület helyiségeiben TILOS a dohányzás!). A cigarettacsikket a dohányzásra kijelölt helyen található, nem éghető anyagú gyűjtőedényben kell elhelyezni, műanyag szemeteszsákba dobni TILOS! Az épület teraszán abban az esetben megengedett a dohányzás, amennyiben azt az ott tartózkodó,
  ” nem dohányzó” vendégek megengedik.)
 • robbanásveszélyes tárgyakat (pl. oldószeres festék, hígító, turista gázpalack, stb.) gyújtásveszélyt okozó tárgyakat, eszközöket (pl.: pirotechnikai eszközök, mécsesek, fáklyák, stb.) az üdülő területére behozni tilos!
 • az üdülő területén tüzet rakni csak az arra kijelölt helyen szabad, a tűz eloltásához szükséges eszközöket (pl.: vödör víz) készenlétben kell tartani
 • szeles, viharos időben tüzet gyújtani TILOS!
 • a tetőkre felmenni VESZÉLYES és TILOS
 • az üdülő területén alkoholt 18 éven aluliak nem fogyaszthatnak
 • kábítószert az üdülő területére behozni SZIGORÚAN TILOS

Ezen rendelkezések megsértője azonnali hatállyal kiutasítható az üdülőből.

 

A házirendben foglaltak megszegéséből eredő károkért, esetleges személyi sérülésekért, a vendég hibájából, eredő balesetekért az Üdülő üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Köszönjük, hogy áttanulmányozta a házirendet és annak betartásával hozzájárul az üdülőben tartózkodó vendégek nyugodt pihenéséhez, kikapcsolódásához.

Minden kedves vendégünknek

kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

Semmelweis Egyetem

Szolgáltatási Igazgatósága

MEDENCEHASZNÁLAT SZABÁLYA

 

 1. A medencét mindenki csak saját felelősségre használhatja.
 2. A medence területén követelmény a közegészségügyi és higiéniai szabályok betartása. A medence használata előtt zuhanyzó és lábmosó használata kötelező.
 3. 14 éven aluli gyermekek csak folyamatos szülői, illetve felnőtt kísérő felügyelete mellett tartózkodhatnak a medence környezetében, és a szülői illetve felnőtt kísérő felelősségére használhatják a medencét.
 4. A medencében férfiaknak úszónadrág, nőknek bikini vagy úszóöltözet használata kötelező! Utcai vagy alsóruházatban a medence használata TILOS!
 5. Úszni nem tudó gyermekek a medencét csak szülői felügyelet, illetve felnőtt kísérő mellett használhatják. A Vízmélység: 0,70 m
 6. TILOS:
 • szennyezett (pl. nyári időszakban: naptej/napolaj, homok stb.) testtel a medencét használni;
 • a medencében szappant, tusfürdőt, egyéb tisztálkodási szert vagy kemikáliát használni és általában a vizet szennyezni;
 • a medencébe és környékére törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.) vagy bármely baleset, sérülés előidézésre alkalmas dolgot bevinni;
 • a medence partjáról a vízbe ugrálni;
 • medencetérben étkezni és italt fogyasztani;
 • a medence területére állatot bevinni;
 • forró felhevült testtel a medencébe menni
 • a medence használata inkontinencia, tuberkulózis, fertőző megbetegedések, bőrbetegségek és nyílt sebek esetén, valamint ittas, kábítószer vagy egyéb bódító hatású szer hatása alatt állók számára

A medence biztonsági felügyeletéért, a medence vizének tisztaságáért, a mentőládák felszerelésért a gondnokfelelős.

A VÍZBŐL MENTETTEKHEZ AZ ORVOST MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ KIHÍVNI

(akkor is, ha a mentés látszólag zavartalanul folyt le, és a mentett jól érzi magát)!

Alsóörs,  2019.

 

Semmelweis Egyetem

Gondok neve: Kovács György                                            Szolgáltatási Igazgatóság

Elérhetősége: